Aquest títol no se si és el més adecuat, però no se pas quin nom posar-li.

Una de les funcionalitats que més m’agraden de Google Chrome és la Omnibox, la barra d’adreces, que permet entrar una URL, cerca per l’historial o fer una cerca a Google directament. Aquestes són les funcionalitats més conegudes i que segurament tots els que utilitzeu aquest navegador ja coneixeu.

El que potser no sabeu és que es poden fer cerques a molts més motors directament des de la mateixa caixa sense haver d’anar a cap altre lloc. El funcionament és molt senzill: sempre que s’hagi fet alguna cerca prèvia a alguna web, Chrome ho recorda.

La propera vegada que vulguis fer una cerca a aquella web, només cal començar a escriure el domini i apareixerà el text “Pulsa tab para buscar en ” i la pàgina en qüestió. En el cas de la imatge, Flickr:

Chrome: Cerca a Flickr

Un cop polsat el tablulador, la cerca que es faci es farà directament sota aquell domini.
Chrome: Cerca a flickr

Jo, sobretot, ho utilitzo a Flickr i YouTube, però també funciona a IMDb i a moltes altres webs.

Pràctic, no? :)

5 comentaris a “Accelerant les cerques amb Chrome”

 1. luigix

  Jo faig servir Chrome desde fa més de 1 any, més que res per la rapidesa en la renderització de webs i per la facilitat d’ús i senzillesa del entorn del navegador, que no és gens carregat.
  Per altre banda, el que la barra de dalt hagi sigut com buscar directament a Google m’ha estalviat molts clics i molta feina, i ara amb la nova funcionalitat de cerca a altres pàgines, doncs encara més !

  No és d’extranyar que Chrome hagi incrementat en només 1 any tant el seu percentatge en la guerra de navegadors. Si no vaig equivocat, ja és el 3er navegador més usat, amb un 11% d’ús.

 2. dracks

  Jo vull comentar que no nomès això, sino que li pots especificar per preferencies paraules clau.

  Per exemple, si vols buscar a google images, i li configures que sigui gi, pots fer com en opera, gitext i et busca allà. En el fons, això que has explicat, el que fa es interpretar la busqueda, i tractarla. Pero a posterior, tu pots anar i indicar paraules clau.

  Preferencies> opcions basiques> Gestiona, i en el llistat, ja es crear o modificar alguna de les entrades. Va bé, en segons quin cas que no t’el crea per defecte, o per augmentar la velositat en que fas la busqueda (menys caracters, + velositat)

  Sort!

Deixa un comentari