Apple renova la seva gamma de MacBook’s i presenta un nou iPhone

Ahir, a les 7 de la tarda hora peninsular Apple va fer una de les seves famoses Keynotes de més de dues hores. Des del Bloc d’Apple en Català en vam fer el seguiment el Miquel, el MacBixo i jo.

Van parlar bàsicament de 3 temes:

  1. MacBook Pro
  2. Snow Leopard, la nova versió del Mac OS X.
  3. iPhone 3G S

Renovació de la gamma de MacBook’s

Com ja vaig comentar fa uns mesos, apple va presentar nous models del MacBook i el MacBook Pro amb un disseny revolucionari anomenat Unibody.

Aquella actualització va provocar que la distinció entre el MacBook i el MacBook Pro quedés molt diluïda tant a nivell econòmic com de prestacions ja que, per exemple, el MacBook més potent era tant potent com el MacBook Pro bàsic, cosa que feia que l’única diferència real fos la mida de la pantalla.

Nous MacBook Pro

Ara han volgut tornar a fer aquesta distinció, per la qual cosa el MacBook torna a ser el disseny blanc que ja hi havia i el MacBook Unibody ha passat a la familia del MacBook Pro.

Les novetats principals és un augment considerable de la bateria fins a arribar a una duració de 7 hores, la addició d’un port per llegir targetes SD i d’un port Firewire 800 als 3 models (13″, 15″ i 17″).

Snow Leopard

Mac OS X Snow Leopard

El Setembre es posarà a la venda la nova versió del Mac OS X: Snow Leopard. Van presentar unes quantes de les millores que tindrà aquest nou sistema operatiu, que per cert només costarà 29€ :-D

safari 4

Aquesta nova versió la veig com la pel·lícula The Italian Job: Li donen un Mini (el cotxe, no el mac ;-)) a un mecànic i li acaba traient 80 Kg de pes que “sobren”. Donc això és el què han fet amb el 90% del sistema operatiu :D

Entre d’altres novetats es pot destacar una renovada versió del QuickTime i la versió definitiva del Safari 4, que ja es pot descarregar i millora bastant respecte a la versió beta.

iPhone 3G S

Per últim, però no per això menys important, es va presentar una nova versilo de l’iPhone: l’iPhone 3G S.

iPhone 3G S

I us preguntareu, de què és la S? Doncs molt senzill de Speed (Velocitat pels no entesos ;))

I han renovat el disseny? Gens, però continua sent xulo.

Llavors, què té de nou? Doncs moltes coses:

  • Millora de la bateria
  • Càmera de 3mpx amb autofocus
  • Brúixola digital
  • Millora molt considerable de la velocitat del processador.
  • Millora de la velocitat de connexió

Això és a l’apartat de Harware. A l’apartat de Software han tret una gran quantiat de novetats molt molt importants. Ara crec que ja hi haurà poques coses que se li trobin a faltar a aquest mòbil.

Sortirà a la venda el proper 19 de Juny de les mans de Movistar :( A veure si tinc la sort de trobar-lo lliure per algun lloc :-)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *