Boffin, la radio de Last.fm al teu ordinador

Last.fm ha presentat un nou programa, de forma experimental, anomenat Boffin. Es tracta d’una radio de Last.fm igual que la que es pot trobar a la web, però la diferència és que aquesta radio es basa en la música que hi ha al teu ordinador.

Quan te l’instales i l’executes per primera vegada, se li configura a quina carpeta es troben les cançons i a partir d’aquí les comença a escanejar totes.

Boffin

Mentre es van escanejant totes les cançons es van mostrant, amb una animació molt agradable diferents fotos dels artistes que hi ha a la biblioteca. Però aquestes fotos no són les caràtules dels discs, sino que se les baixa de la seva base de dades. Molt xulo :-)

Un cop analitzada tota la música es mostra un núvol d’etiquetes com la imatge que hi ha a continuació:

Boffin

Després, senzillament, es seleccionen les etiquetes que es vole i es polsa el play. Les cançons que aniran sonant seran de les que, segons last.fm, tenen aquella etiqueta.

Boffin

Encara han de millorar moltes coses i se li poden afegir moltíssimes funcionalitats, però la idea m’agrada molt. Una forma diferent d’escoltar la música molt útil per redescobrir música oblidada.

Tinc ganes de veure cap on evoluciona la idea, perquè se li pot treure molt de suc. Això si, a la feina continuaré amb l’Spotify :D

PD: Per què no hi ha Antònia Font a l’Spotify??? :(

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *