Boffin, la radio de Last.fm al teu ordinador

Last.fm ha presentat un nou programa, de forma experimental, anomenat Boffin. Es tracta d’una radio de Last.fm igual que la que es pot trobar a la web, però la diferència és que aquesta radio es basa en la música que hi ha al teu ordinador.

Quan te l’instales i l’executes per primera vegada, se li configura a quina carpeta es troben les cançons i a partir d’aquí les comença a escanejar totes.

Boffin

Mentre es van escanejant totes les cançons es van mostrant, amb una animació molt agradable diferents fotos dels artistes que hi ha a la biblioteca. Però aquestes fotos no són les caràtules dels discs, sino que se les baixa de la seva base de dades. Molt xulo 🙂

Un cop analitzada tota la música es mostra un núvol d’etiquetes com la imatge que hi ha a continuació:

Boffin

Després, senzillament, es seleccionen les etiquetes que es vole i es polsa el play. Les cançons que aniran sonant seran de les que, segons last.fm, tenen aquella etiqueta.

Boffin

Encara han de millorar moltes coses i se li poden afegir moltíssimes funcionalitats, però la idea m’agrada molt. Una forma diferent d’escoltar la música molt útil per redescobrir música oblidada.

Tinc ganes de veure cap on evoluciona la idea, perquè se li pot treure molt de suc. Això si, a la feina continuaré amb l’Spotify 😀

PD: Per què no hi ha Antònia Font a l’Spotify??? 🙁

2 respostes a «Boffin, la radio de Last.fm al teu ordinador»

  1. Curiosa l’aplicació aquesta, tot i que jo si haig d’escoltar música que tinc al meu disc dur, prefereixo seleccionar-me-la jo mateix ! De fet, no deixa de ser un programa per organitzar la música local però amb afegits “made in last.fm” que sempre tenen la seva gràcia… però vaja, tot pot evolucionar cap a millor sense dubte.

    Per cert, ara que dius això del Spotify. Es cert que hi ha artistes que de la nit al dia s’els mengen amb patates i els eliminen 🙁 Grrr ! Desde que van eliminar un dels meus preferits ja no el faig servir tant l’Spotify

  2. Jo ho veig d’una altra manera. Si hi ha un dia que no saps què escoltar, enlloc d’activar l’iTunes DJ, et poses això i escoltes música d’un mateix estil.

    A mi m’agrada, sobretot tenint en compte que tinc bastant mal categoritzats els gèneres de la meva biblioteca 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *