Calculadora del sou net

Calculadora de Sou NetNo se pas com es fa en els sectors que no sigui l’informàtic, però sempre que vaig a buscar feina s’acaba negociant amb sou brut anual. Per una banda va bé perquè tens una referència per poder comparar el sou entre una empresa i una altra independentment del número de pagues que hi hagi.

El problema que li trobo en aquest sistema és que no saps exactament què et quedarà a final de mes, que és el que a un li acaba important però és complicat perquè la retenció de l’IRPF varia en funció del sou. M’he posat a buscar i al final he trobat una fulla de càlcul on es pot veure quina retenció és té i calcular el sou net mensual.

Si es vol fer de manera més ràpida però amb menys dades, també es pot fer el càlcul utilitzant la calculadora de sou net.

Per posar uns quants exemples, si es té un sou de 18.000€ la retenció és del 12%. Si pujem 3.000 €, la retenció augmenta fins al 14% o fins un 17% si el sou és de 30.000€. Pel que he estat veient, la retenció màxima que s’aplica és del 40%.

Si voleu més informació, podeu anar a la web de l’agència tributària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *