Canviar el domini del bloc (WordPress Pràctic 16)

Aquest tutorial és una producció conjunta de Farré.cat i mossegalapoma.cat.

Per motius laborals, m’he vist obligat aquests dies a fer algunes pàgines amb WordPress en un domini que no és el definitiu.

Això és molt pràctic per poder provar còmodament tot el disseny d’un bloc, però el problema del WordPress és que sempre té en compte el domini sobre el que s’ha instal·lat i canviar de domini, encara que sigui passar de http://www.farre.cat/blog a http://www.farre.cat pot portar alguns problemes.

Per sort, la gent de WordPress pensa en tot i solucionar-ho és molt més fàcil del que un es pot pensar en un primer moment.

Quan es vulgui fer un canvi de domini, ja sigui de directori com de domini sencer, l’únic que s’ha de fer és afegir aquest parell de línies al fitxer wp-config.php just després de la línia <?php :

define('WP_HOME','http://example.com/blog');
define('WP_SITEURL','http://example.com/blog');

Evidentment, s’ha de posar l’adreça del nou domini ;-)

Una altra forma de solucionar-ho és afegint al fitxer functions.php (si no existeix, s’ha de crear) les següents línies:

<?php
update_option('siteurl','http://example.com/blog');
update_option('home','http://example.com/blog');
?>

Un cop fet això, s’ha d’intentar carregar un parell de vegades la pàgina de login o de l’administrador i problema resolt, ja s’haurà migrat el WordPress al nou domini.

Important: Un cop fet el canvi, s’ha de tornar a editar el fitxer i eliminar les dos línies que s’havien afegit.

Per una guia més detallada, consultar el Codex de WordPress.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *