Comenta WP

Comenta WPDivendres vam publicar el primer plugin fet pel Miquel Laboria i un servidor: Comenta WP. L’hem desenvolupat amb poc més d’una setmana de feina a hores lliures, però ens fa il·lusió haver-lo pogut fer i tenir-lo publicat perquè tothom se’l pugui descarregar.

La gent que ens segueix per twitter és possible que ja hagi vist alguna cosa, perquè l’hem estat provant aquests dies. El plugin és molt senzillet, es tracta de publicar tots els comentaris que es fan al bloc directament a twitter.

Tinc clar que no és un plugin vàlid per tothom, ja que un bloc amb un alt volum de comentaris acabaria saturant el compte de twitter amb informació possiblement irrellevant, però per blocs que tenen un volum una mica més reduït de comentaris pot servir per augmentar les visites generades des de twitter.

Actualment, fent un twitt cada vegada que es publica un post al bloc, he arribat gairebé al 6% del total de visites del bloc. Per tant, crec que augmentant l’spam que es fa a twitter, si no s’abusa, es poden arribar a incrementar una mica més les visites :-P

El plugin està preparat per ser multi idioma i, de fet, ja està en Català (per descomptat ;-)), Castellà i Anglès. Si algú el vol traduir a algun altre idioma, estarem encantats d’incorporar-lo a futures versions.

Ara mateix està en un estat molt bàsic i només permet configurar el nom d’usuari de twitter al que es vol publicar, el missatge que s’enviarà i el servei de reducció de URL que es vol utilitzar.

Tots els twitts que s’envien se’ls hi afegeix al final el hashtag #Comenta per poder-los identificar millor. Fent un simple cerca al twitter es pot veure tothom qui està utilitzant el Comenta WP.

Al haver afegit el plugin al directori de plugins de WordPress, podem seguir les estadístiques de descàrrega de plugin i per ser que no n’hem fet gens de publicitat les dades no estan prou malament: Ja s’han descarregat el plugin més de 50 persones.

De moment tenim una pàgina provisional on podeu fer un seguiment de tothom qui publiqui amb el Comenta WP. Si voleu, com és evident, també podeu seguir les evolucions del Comenta WP per twitter.

Estem oberts a qualsevol suggeriment ja sigui per millorar-lo o ampliar-lo.

El disseny d’aquest fantàstic logotip ha estat obra de l’Ã’scar Barber, al qual li volem agraïr des d’aquí la seva col·laboració :-)

Què us sembla la idea? Us agrada? És útil? Comenteu, va! ;-)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *