Compartir amb dropbox

Compartir fitxers ràpidament amb Dropbox

Sóc un gran fan de Dropbox. Trobo que és un servei, que fins i tot en la seva versió gratuita funciona molt bé i és molt útil. A més, de tant en tant vaig descobrint petites utilitats que fan que encara el trobi més útil.

L’última utilitat que li he trobat és la de compartir fitxers amb gent ràpidament. No em refereixo a compartir una carpeta amb algun altre usuari de Dropbox. Em refereixo quan has d’enviar un fitxer gran a algun client o li vols ensenyar una imatge a algú amb qui estas xatejant des del Google Talk i no pots (o no vols) utilitzar un servidor FTP.

Compartir amb dropbox

Per fer-ho, estic utilitzant la carpeta pública del dropbox: a diferència de la resta de carpetes, es poden obtenir enllaços als documents que hi ha a la carpeta des del menú secundari.

copy public link dropboxMentre el document estigui a la carpeta, sempre serà accessible mitjançant aquest enllaç. Per tant, per enviar ràpidament un fitxer a algú només s’ha de posar a la carpeta pública i enviar-li l’enllaç públic. Tant bon punt el dropbox s’hagi sincronitzat amb el servidor, ja estarà accessible.

Fàcil, no? ;)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *