Sóc un gran fan de Dropbox. Trobo que és un servei, que fins i tot en la seva versió gratuita funciona molt bé i és molt útil. A més, de tant en tant vaig descobrint petites utilitats que fan que encara el trobi més útil.

L’última utilitat que li he trobat és la de compartir fitxers amb gent ràpidament. No em refereixo a compartir una carpeta amb algun altre usuari de Dropbox. Em refereixo quan has d’enviar un fitxer gran a algun client o li vols ensenyar una imatge a algú amb qui estas xatejant des del Google Talk i no pots (o no vols) utilitzar un servidor FTP.

Compartir amb dropbox

Per fer-ho, estic utilitzant la carpeta pública del dropbox: a diferència de la resta de carpetes, es poden obtenir enllaços als documents que hi ha a la carpeta des del menú secundari.

copy public link dropboxMentre el document estigui a la carpeta, sempre serà accessible mitjançant aquest enllaç. Per tant, per enviar ràpidament un fitxer a algú només s’ha de posar a la carpeta pública i enviar-li l’enllaç públic. Tant bon punt el dropbox s’hagi sincronitzat amb el servidor, ja estarà accessible.

Fàcil, no? ;)

6 comentaris a “Compartir fitxers ràpidament amb Dropbox”

 1. Karles23

  Ostres que pràctic, ho desconeixia i m’anirà molt bé d’ara en endavant!

 2. Teixi

  No t’oblidis que des de l’app de l’iphone tambe es pot enviar el link per descarregar un fitxer. Va molt be per quan tens pressa, pots deixar l’arxiu pujant al dropbox, i enviarlo des de l’iphone mes tard, genial!

  • Oriol

   Això no ho sabia! Per android encara no hi ha una app, tot i que segurament es deu poder obtenir el link des de la versió mòbil de la web de dropbox. Gràcies!

Deixa un comentari