Doblatge de pel·lícules

eldoblaje.com és la base de dades del doblatge a Espanya. Allà hi podreu trobar tota la informació sobre els actors que doblen les pel·lícules. Per exemple, és curiós veure (a mi m’ha fet gràcia) que en Guillermo Romero és l’actor que ha doblat a en Clark Kent a la pel·lícula Superman Returns i a Rayo McQueen a la pel·lícula Cars (és el protagonista, el cotxe vermell).

Navegant una miqueta per la web, he trobat que hi havia la fitxa en Català de molts actors. Això és perquè, a part del fet obvi que hi ha molts actors catalans que doblen tan en Català com en Castellà, que també existeix una versió catalana: es tracta de ElDoblatge.com.

Fa gràcia veure quina cara tenen realment els actors que sempre has relacionat amb algun actor americà com ara el Kevin Spacey o el Tom Hanks. És curiós veure que l’actor que dobla al Tom Hanks (Jordi Brau) també fa les veus del Nicolas Cage, del Tom Cruise i del Robin Williams tan en Català com en Castellà.

L’actor que sempre havia volgut saber com era, és el que posava la veu al Son Goku. Es diu Marc Zanni, i prefereixo seguir imaginant-lo amb la cara del Goku :P

Deixo les estadístiques de les dos webs perquè us feu una miqueta la idea de tota la informació que hi ha allà:

eldoblaje.com:
Actores de doblaje: 2256
Películas: 7559
Actores originales: 33020
Series TV: 1077
Directores: 284
Musicales: 30
Ajustadores: 201
Animación: 305
Traductores: 182
Documentales: 351
Estudios: 115
Videojuegos: 138

ElDoblatge.com
Pel·lícules: 1817
Sèries TV: 92
Anime: 79
Animació: 84
Altres: 2

Total Fitxes: 2074
Professionals: 618
Act. Originals: 15496

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *