Evernote

Ja fa temps que vaig provar l’evernote, però mai li havia donat una utilitat real fins ara. Evernote és una aplicació per guardar notes, imatges i arxius pdf. La gràcia que té és que es sincronitza a través de la seva web de forma que és accessible des de qualsevol punt.

Té aplicacions per Mac, Windows, Windows Mobile, iPhone i en entorn web i totes elles es sincronitzen perfectament i molt ràpid. Un cop sincronitzat amb el servidor, es pot cercar a partir de qualsevol paraula que tingui la nota o el pdf, però el que és realment potent és quan es guarda una imatge: aquesta es puja al servidor i s’analitza. A partir d’aquell moment, s’indexen totes les paraules que apareguin en aquella imatge.

Per posar un exemple, això és una foto que vaig fer al diari ADN amb el mòbil i que vaig sincronitzar automàticament amb l’evernote:

Com podeu veure, la paraula adn està marcada perquè l’ha indexat. No funciona amb totes les paraules depenent del fons, però ells asseguren que fins i tot funciona amb text manuscrit.

Registrar-se és gratuït i està limitat a 40 MB d’amplada de banda mensual. Si es vol també es pot comprar el compte Pro que et dóna fins a 500MB d’amplada de banda mensual.

Aquest és l’aspecte de l’aplicació per l’iPhone:

Evernote

Actualització: Des de la versió 1.4 de l’iPhone, ja es poden guardar les notes per accedir-hi offline.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *