Flock

FlockEl Flock és un navegador basat en el Firefox però que està pensat expressament per bloggers.

Té algunes aplicacions extres com ara la de poder postejar al teu bloc directament des del navegador, i altres funcionalitats bastant útils, com per exemple la possibilitat de relacionar les teves adreces d’interès (favoritos) amb el teu compte de del.icio.us i guarda-ho als dos llocs automàticament, pots pujar fotos automàticament al flickr, pots veure quina informació té technorati d’aquella web (bàsicament qui té links que apuntint¡ a ella) i també té la funció Shelf, que seria una cosa semblant al que vaig comentar l’altre dia del Google Notebook, però sense guarda-ho en els servidors de Google, sinó de forma local al teu ordinador.

Tot es fa de forma molt intuitiva arrosegant les coses. Per exemple, si vols guardar algun texte al Shelf, selecciones el texte, i l’arrossegues a la zona del Shelf. Automàticament quedarà guardat. Si vols pujar una foto al flickr, una vegada estiguis identificat, senzillament hauràs d’arrossegar la foto fins allà i es pujarà directament als seus servidors. Així amb tot: Si vols publicar alguna cosa al bloc sobre una web que has trobat, selecciones la web, l’arrosegues i et crea un post amb un link a la web aquella. Obviament no t’ho publica, passa en mode d’edició perquè puguis escriure-hi el que vulguis.

La majoria d’extensions del firefox són compatibles amb el Flock, tot i que no totes. L’aspecte que té per defecte la veritat és que m’agrada molt, és més original. En general és una eina molt completa i tant fàcil de fer servir com el firefox, però amb alguna cosa diferent.

Us podeu baixar la seva última versió des d’aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *