Genoom, construeix el teu arbre genealògic

Ahir vaig rebre per correu una invitació per participar a Genoom, un sistema per fer un arbre genealògic de forma col·laborativa amb tots els familiars. L’he estat provant i és una passada. Pots afegir una gran quantitat d’informació sobre la teva família i la veus reprsentada en forma d’arbre.

genoom-logoA mesura que es va ampliant l’arbre, et van donant la opció de convidar als familiars per correu per continuar completant l’arbre genealògic. També s’hi pot posar informació bàsica com ara la data de naixement, la data de casament o de defunció. Mitjançant aquesta informació pots anar a un calendari on es veuen tots els aniversaris dels familiars.

També s’hi pot afegir una fotografia de la persona i es pot dir on viu, dient la ciutat i el codi postal. D’aquesta manera pots veure per on tens repartida la família mitjançant el Google Maps. En el meu cas, jo la tinc repartida tal i com podeu veure a la imatge següent:

Familiars repartits per Catalunya
Familiars repartits per Catalunya

L’Arbre Genealògic es pot imprimir, descarregar en format jpg o en format GEDCOM, una especificació per intercanviar dades genealògiques entre diferents programaris de genealogia.

Així és com queda el meu Arbre Genealògic:

Arbre Genealògic

M’ha agradat força poder completar una mica el meu arbre. De moment, hem enviat les invitacions a uns quants familiars més, a veure si entre tots podem fer creixer el màxim possible el nostre Arbre Genealògic :D

Com a apunt final, vull destacar que tota la aplicació està en Català.

Extra: Si no vols fer servir el Genoom per fer l’Arbre Genealògic, sempre pots fer-ho amb ASCII amb una mica més de paciència, tal i com ens expliquen a la Viquipèdia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *