Ahir vaig rebre per correu una invitació per participar a Genoom, un sistema per fer un arbre genealògic de forma col·laborativa amb tots els familiars. L’he estat provant i és una passada. Pots afegir una gran quantitat d’informació sobre la teva família i la veus reprsentada en forma d’arbre.

genoom-logoA mesura que es va ampliant l’arbre, et van donant la opció de convidar als familiars per correu per continuar completant l’arbre genealògic. També s’hi pot posar informació bàsica com ara la data de naixement, la data de casament o de defunció. Mitjançant aquesta informació pots anar a un calendari on es veuen tots els aniversaris dels familiars.

També s’hi pot afegir una fotografia de la persona i es pot dir on viu, dient la ciutat i el codi postal. D’aquesta manera pots veure per on tens repartida la família mitjançant el Google Maps. En el meu cas, jo la tinc repartida tal i com podeu veure a la imatge següent:

Familiars repartits per Catalunya
Familiars repartits per Catalunya

L’Arbre Genealògic es pot imprimir, descarregar en format jpg o en format GEDCOM, una especificació per intercanviar dades genealògiques entre diferents programaris de genealogia.

Així és com queda el meu Arbre Genealògic:

Arbre Genealògic

M’ha agradat força poder completar una mica el meu arbre. De moment, hem enviat les invitacions a uns quants familiars més, a veure si entre tots podem fer creixer el màxim possible el nostre Arbre Genealògic :D

Com a apunt final, vull destacar que tota la aplicació està en Català.

Extra: Si no vols fer servir el Genoom per fer l’Arbre Genealògic, sempre pots fer-ho amb ASCII amb una mica més de paciència, tal i com ens expliquen a la Viquipèdia.

6 comentaris a “Genoom, construeix el teu arbre genealògic”

 1. dumdrak

  jo el faig servir per enrecordarme dels aniversaris de la gent
  ja que tenvia mails diente els propers

 2. Pons

  Hmmm si algun dia m’animu potser em plantejo la possibilitat de probar-ho.

  PD: Jo que volia xafardejar la teva familia per veure si tenies algun fill secret i resulta que la foto es tan petita que no puc veure res :S

 3. Oriol

  @dumdrak, és útil, però t’apareixen familiars tant llunyans que alguns ni tan sols sabies que existisin xD Jo ho he deshabilitat :P

  @Jordi F. Doncs ja diràs que tal! A la meva família està agradant molt de moment :-)

  @Pons: Ja m’he ocupat de no pujar-la prou gran perquè no es veiés cap detall. Així i tot ja t’avanço que no tinc cap fill secret ;)

 4. rosa

  Algu sap si en el Genoom hi ha l’opció de posar 4 pares? La meva mare va tenir el pare i mare biològics i també pare i mare adoptius i no trobo enlloc per encabir-ho. Si a Genoom no pot ser, algu sap d’altre programa genealògic que ho contempli? Gràcies.

Deixa un comentari