Geolocalitzant fotos amb Android

Ara que molts de vosaltres comenceu les vacances, segur que voltareu per mig món fent fotografies. Jo, com a mínim, ho faig (les fotografies, no lo de voltar per mig món). I el que intento és poder tenir una aproximació la més bona possible del lloc on vaig fer la foto.

La geolocalització de fotografies donen un gran valor afegit a aquestes, però a no ser que tingueu alguna càmera com la Panasonic TZ10 que té GPS incorporat, no és fàcil poder geolocalitzar les fotos.


41,389 GeoTagged Flickr Images - as of  17-8-05

Fins ara, la manera més fàcil (i econòmica) que he trobat per poder geolocalitzar les fotos és utilitzant el meu mòbil amb Android i l’aplicació MyTracks de Google. Aquesta aplicació permet guardar els recorreguts mitjançant el GPS del mòbil. Aquests recorreguts es poden pujar a Google Maps, però també es poden exportar a GPX, que és el què ens interessa en aquest cas.

El GPX és un format estàndard que ens permetrà tenir tota la informació del nostre trajecte en un format que podran entendre altres aplicacions.

Un cop tinguem aquest fitxer GPX, podrem creuar les fotografies amb les coordenades del nostra trajecte i així podrem geolocalitzar cada fotografia que haguem fet. Per fer aquest creuament s’utilitza la hora en que s’ha fet la fotografia i s’informa la nostra situació exacta en aquell moment.

Per vincular les dades del GPX amb les nostres fotos, jo utilitzo GPSPhotoLinker per Mac, que és gratuït i va força bé.

El resultat de vincular-ho és una cosa similar al d’aquesta imatge:
iPhoto places

És important que abans de començar a fer la sortida fotogràfica es “sincronitzin rellotges” entre la nostra càmera i el nostre mòbil, per tal d’assegurar-nos que la nostra situació sigui coherent amb les fotos que fem.

Tingueu en compte que tenir el GPS activat durant moltes hores consumeix molta bateria, per tant, és bo desactivar la connexió a internet o fins i tot posar-lo en mode avió per tal d’augmentar la duració d’aquesta.

Foto de steeev.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *