Google presenta el Chrome Web Store

Ahir a la tarda Google va fer una keynote per presentar unes quantes novetats relacionades amb el seu navegador i (futur) Sistema Operatiu: Google Chrome i Google Chrome OS.

Entre les novetats que han presentat, m’agradaria destacar el Chrome Web Store, una evolució del directori d’extensions “típic” que té Mozilla, Safari o Chrome.

Chrome Web Store - Apps, Extensions and Themes

El concepte d’aquesta tenda web és el mateix que utilitza la AppStore de l’iPhone o l’iPad, on et pots instalar de forma molt fàcil aplicacions, ja siguin de pagament o gratuïtes. Cada vegada les aplicacions online tenen més pes, en detriment d’aplicacions d’escriptori tradicionals, pel què és normal anar tendint, mica en mica, cap a un directori d’aplicacions “al núvol”.

De moment, moltes d’aquestes aplicacions són simples enllaços cap a “aplicacions web” com ara el gmail o el hootsuite, però també hi ha aplicacions força més completes, utilitzant tecnologies modernes com ara HTML5 o CSS3 que ens permeten fer aplicacions tant potents com les d’escriptori podent, fins i tot, utilitzarles sense connexió a internet, com ara el Google Docs.

chrome webapps

Algunes de les aplicacions que val la pena provar és la aplicació per Chrome del New York Times o la versió en HTML5 de TweetDeck, que tot i no estar enllestida, té molt bona pinta :)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *