Ahir a la tarda Google va fer una keynote per presentar unes quantes novetats relacionades amb el seu navegador i (futur) Sistema Operatiu: Google Chrome i Google Chrome OS.

Entre les novetats que han presentat, m’agradaria destacar el Chrome Web Store, una evolució del directori d’extensions “típic” que té Mozilla, Safari o Chrome.

Chrome Web Store - Apps, Extensions and Themes

El concepte d’aquesta tenda web és el mateix que utilitza la AppStore de l’iPhone o l’iPad, on et pots instalar de forma molt fàcil aplicacions, ja siguin de pagament o gratuïtes. Cada vegada les aplicacions online tenen més pes, en detriment d’aplicacions d’escriptori tradicionals, pel què és normal anar tendint, mica en mica, cap a un directori d’aplicacions “al núvol”.

De moment, moltes d’aquestes aplicacions són simples enllaços cap a “aplicacions web” com ara el gmail o el hootsuite, però també hi ha aplicacions força més completes, utilitzant tecnologies modernes com ara HTML5 o CSS3 que ens permeten fer aplicacions tant potents com les d’escriptori podent, fins i tot, utilitzarles sense connexió a internet, com ara el Google Docs.

chrome webapps

Algunes de les aplicacions que val la pena provar és la aplicació per Chrome del New York Times o la versió en HTML5 de TweetDeck, que tot i no estar enllestida, té molt bona pinta :)

3 comentaris a “Google presenta el Chrome Web Store”

  1. Bernie

    He participat en el desenvolupament d’una de les aplicacions per chrome anomenada Layers for Google Chrome. De moment está disponible en Beta però molt aviat ho estará en versió estable.

Deixa un comentari