Logo chromiumAhir Google va fer la presentació oficial del seu nou Sistema Operatiu: Google Chrome OS.

No és un Sistema Operatiu tradicional com podria ser el Mac o el Windows, sinó que és un Sistema Operatiu basat en el Navegador i orientat 100% a Internet. Google defensa que el navegador és l’aplicació més utilitzada per l’usuari, per tant és bastant lògic fer un sistema operatiu que tingui com a base l’aplicació més utilitzada, no? ;-)

Totes les aplicacions que s’utilitzen són webapps, és a dir, aplicacions que funcionen des d’un navegador com ara el Gmail o l’Evernote.

Està orientat a Netbooks i tenen com a objectiu que arranqui en el mínim temps possible. Ara mateix s’engega en 7 segons, però ja han assegurat que volen reduir aquest temps encara més.

Evidentment, no crec que substitueixi, a curt/mig termini, els Sistemes actuals, però si que ho veig com un bon sistema operatiu per usuaris de Netbooks que només l’utilitzen per navegar per internet i escriure algun document esporàdic.

Us poso un video de l’explicació de què és el Google Chrome OS i un altre sobre la seva interficie gràfica:

Per cert! Aquest Sistema Operatiu, igual que l’Android, són lliures ;-)

Més informació: Pàgina Oficial de Google Chrome OS.
Bloc: Presentació de Chromium OS.
YouTube: Videos sobre el Google Chrome.

2 comentaris a “Google presenta el seu nou Sistema Operatiu: Google Chrome OS”

    • Oriol

      Tens raó. Està molt orientat a usuari final i que utilitzi molt internet, però que no necessiti aplicacions extres d’escriptori.

      Quan surti li posaré al meu netbook, a veure què tal funciona :D I si no m’agrada, tornaré al Jolicloud :P

Deixa un comentari