Instal·lant linux a un netbook

tuxCom ja sabreu, l’ajuntament de Sabadell em va regalar un netbook gràcies al concurs Clica per Sabadell. Doncs bé, aquest netbook, un Asus Eee PC 1000HD, anava amb un Windows XP del qual no en soc gaire amant i com que m’agrada trastejar una mica, he decidir instalar una distribució de Linux adaptada per Netbooks.

Com que no sabia quina distribució de linux triar, vaig preguntar-ho per twitter, i me’n van recomanar unes quantes:

En uns mesos podrem afegir-hi a la llista el Google Chrome OS, però de moment ens haurem de “conformar” amb tots aquests. Hi ha moltes més distribucions que podeu trobar a Linux Netbook.

Aplicacions destacades de Jolicloud

He tingut molts problemes tant per instal·lar l’Ubuntu Netbook Remix i el Moblin. El primer perquè em donava un error al crear la imatge dins de l’USB i el segon perquè es quedava la pantalla negra i no avançava… Al final vaig aconseguir provar Jolicloud gràcies a un torrent que em va passar el backd00r.

jolicloud.logoJolicloud és una versió modificada de l’Ubuntu Netbook Remix però amb l’afegit de poder-se connectar a una sistema propi que permet instal·lar moltes aplicacions de forma molt més fàcil. Ara per ara aquest Sistema Operatiu està en beta privada i per poder-lo provar s’ha de demanar una invitació a la seva web.

La interfície d’aquests Sistemes Operatius està optimitzat per utilitzar pantalles petites ja que l’ús és exactament el mateix que es pot tenir amb pantalles més grans. Per fer la optimització els sistemes basats en Ubuntu estan utilitzant l’UNR.

Preferits de Jolicloud

La instal·lació de cada distribució pot variar una mica, però en tots és necessari baixar-se una imatge des de la seva web i gravar-la en un USB. Per fer-ho, es pot seguir la guia que ha fet la gent d’Ubuntu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *