Mayra Andrade

Fa uns dies, i gràcies al concurs de Ritmes.cat, vaig tenir la oportunitat d’anar a L’Auditori per veure en directe (dins del 14è Festival de Músiques del món) a Mayra Andrade, una noia cubana que ha crescut a Cap Verd i ha viscut al Senegal a Angola a Alemanya i França.

Mayra Andrade

Porto uns dies que no paro d’escoltar-la, perquè sincerament em va encantar la seva música, altament relaxant i amb un so molt similar al de Caetano Veloso:

La seva música, tal com assegura la pròpia artista, és una travessia, un estil il·legítim que, de la mateixa manera que la cultura capverdiana, ha begut de dues tradicions molt diferents: l’africana, provinent dels esclaus que aterraven a les illes d’aquest arxipèlag, i l’europea, en especial portuguesa, pròpia dels seus primers colonitzadors. Així, la seva veu sensual ens regala funanàs, mornas batukus i bandeiras, però ens acaricia també amb delicades fragàncies brasileres i jazzístiques, que ens recorden grans figures com Caetano Veloso i Maria Bethânia. (Llegit a la web de l’auditori)

Podeu escoltar els seus discs a l’Spotify i llegir més informació sobre ella a Last.fm.

Des d’aquí, vull agraïr a @ritmes aquest gran descobriment i per haver-me donat la oportunitat de trepitjar l’Auditori :-)

Mayra Andrade a l'Auditori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *