Millorant l’experiència de Feedly

Fa uns mesos vaig parlar de Feedly, una extensió del firefox que permet llegir els Feeds de Google Reader com si fos un diari digital.

Però l’experiència d’usuari que és té amb feedly varia molt en funció de com s’utilitza.

Al bloc de Feedly han fet un post explicant 8 maneres per optimitzar l’experiència d’usuari amb feedly molt recomanable de llegir.

Resumiré una mica els 8 punts:

  1. Defineix i reordena les categories: Al tenir un format de revista digital, si els blocs estan ordenats per categories més lògiques, serà molt més fàcil i còmode de llegir els articles d’una categoria en concret. Vindrien a ser les seccions d’un diari. Es pot configurar fàcilment (molt més que amb el Google Reader) apretant el botó del llapis).
  2. Defineix els teus blocs preferits: Feedly permet marcar els blocs preferits amb una estrella. Aquests blocs tindran prioritat a l’hora de mostrar-se, sobretot a l’hora de mostrar el digest. Per editar-ho també s’ha d’apretar el botó del llapis i i marcar els blocs preferits amb l’estrella que hi ha al costat de cada un.
  3. Assigna la vista correcta a cada categoria: Per cada categoria es pot definir una vista diferent. Això permet, per exemple, veure en format de fotografies si tens un apartat de fotologs o veure-ho en format de video si tens un apartat de videoblog. Això et permet tenir una idea més clara del contingut del post sense necessitat de llegir-lo.
  4. Apren-te les dreceres de teclat: Les dreceres de teclat són essencials per poder accelerar el ritme de lectura. Jo utilitzo la “j” per passar al següent article, la “k” per passar al següent i la “s” per marcar-lo com a preferit. En tinc unes quantes més, però el millor serà que polseu la tecla “?” i podreu un llistat de tots els que hi ha d’una forma molt xula :-)
  5. Comparteix/Participa: Sempre que trobis un article interessant és bo compartir-lo amb la comunitat. A més de donar la possibilitat a l’altra gent de conèixer coses noves, ajuda a Feedly a saber què és més interessant pels usuaris per fer-ne un millor filtre al digest. Si tens usuari de Twitter o FriendFeed, es pot compartir mitjançant les eines que hi ha disponibles a cada post.
  6. Fes neteja de les teves subscripcions: Com que els interessos dels usuaris van canviant al llarg del temps, és important mantenir minimament netes les subscripcions per eliminar soroll. Des de Feedly es poden eliminar subscripcions o carpetes senceres de forma molt fàcil. Tot el què s’elimini de Feedly també s’eliminarà del Google Reader.
  7. Feedly + Ubiquity: Si utilitzes ubiquity pots millorar molt la forma d’utilitzar el Feedly. Aquest punt jo no l’he provat.
  8. Mira’t la configuració: Feedly és altament configurable. Estaria bé que t’hi passessis per veure si hi ha alguna opció que et millorar la forma d’utilitzar-lo

Vosaltres utilitzeu Feedly per llegir els posts o n’utilitzeu un altre? Us he convençut per donar-li una oportunitat? :P

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *