Millorant la productivitat personal

Aquest estiu m’estic proposant intentar millor la meva productivitat, tant a nivell personal com a nivell professional. Per fer-ho, estic seguint uns quants blocs molt bons sobre Productivitat Personal i llegint algunes guies bàsiques. Els blocs que m’han introduït al món de la productivitat són Think Wasabi, escrit per en Berto Pena i El Canasto, escrit per en Jeroen Sangers. A través d’aquests, també he conegut uns quants blocs més que estan molt bé.

Millorar la productivitat personal no és fàcil, ja que al llarg dels anys s’han anat agafant mals costums dels que és molt difícil desprendre’ns, però si seguim els consells que ens ofereixen als seus respectius blocs, la cosa serà bastant més fàcil.

El @bertop ha desenvolupat una serie de serveis per millorar la productivitat de cada un. Un d’aquests serveis, el Club EresProductivo, és gratuït sota subscripció i la veritat és que tot el què t’ofereix està molt bé i se n’aprèn molt.

Club EresProductivo

Per millorar la teva productivitat, només cal fer petites coses, que semblen una tonteria però que ajuden molt. Faig un petit llistat sobre algunes coses que m’han ajudat a millorar una mica la meva productivitat:

  • No tenir el correu sempre obert: Fins ara, el correu sempre estava engegat. Ara el tinc sempre apagat i hi entro quan he d’enviar algun correu, a part de 3 o 4 cops durant el dia per mirar si tinc correu nou.
  • Eliminar els programes de notificacions: Els programets aquests, com el growl, que es dediquen a enviar missatges per qualsevol cosa (algu et parla pel xat, tens un correu nou, s’ha actualitzat el dropbox, etc), no serveixen per res i, a més, distreuen moltíssim! Tots fora!
  • Marcar tots com a llegits: Cada dia, després de llegir els posts del Google Reader, marcar la resta com a llegits. Sembla una tonteria, però va molt bé!
  • El mòbil sempre en silenci i amb la pantalla cap a la taula: Així, encara que rebi algun missatge no em distrauré amb tanta facilitat.
  • Llevar-se a l’hora: sempre que sona el despertador, puc allargar el meu despertar durant molta estona. M’he proposat llevar-me tant bon punt sona. Així, em desperto de més bon humor i tinc més temps. Espero consolidar aquest objectiu ben aviat! :D

He creat una llista a twitter sobre productivitat i un Bundle a Google Reader amb tots els blocs on estic subscrit sobre productivitat personal, us el poso a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *