Els millors restaurants del món

World's 50 Best Restaurants LogoCada any, més de 800 experts de la indústria de la restauració voten per decidir quins són els 50 millors restaurants del món. Optar a aquest reconeixement, evidentment, no és senzill, i molt menys mantenir la posició del millor restaurant del món durant uns quants anys seguits.

Durant 5 anys, el millor restaurant del món va ser El Bulli, de Ferran Adrià. Quan va decidir tancar, La seva plaça la va ocupar el Restaurant Noma, de Dinamarca (fitxa del restaurant).

Aquest any, també ha guanyat el premi aquest restaurant, però el què m’agradaria destacar és la espectacular ascenció d’un altre restaurant català: El Celler de Can Roca (fitxa del restaurant).

Ahir va guanyar el premi com el segon millor restaurant del món. El què és sorprenent, és que l’any 2008 el Celler de Can Roca estava a la posició 26, durant el 2009 va pujar 21 posicions fins a arribar a la cinquena, l’any passat es va situar quart i ahir segon, pujant dos posicions més.

No m’estranyaria gens que l’any que ve, o el següent a molt estirar, si fan les coses tant bé com fins ara, un altre restaurant Català s’acabi convertint en el millor restaurant del món :).

Per cert, les condicions que han de complir els 800 experts són les següents:

  • Voting is strictly confidential before the awards announcement
  • Panellists may vote for up to 4 restaurants within their region
  • At least 3 votes must be for restaurants located outside of their region
  • Voters must have eaten in the restaurants they nominate in the last 18 months
  • Voters are not permitted to vote for restaurants they own or have an interest in
  • Nominations must be made for the restaurant, not for the restaurateur or the chef
  • Panellists submit their 7 choices in order of preference (this information is used to decide on positions in the event of a tie)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *