Nexus One, l’Android més potent

Des de 3 mesos des de que vaig abandonar l’iPhone per passar-me a Android gràcies l’HTC Magic, tinc molt clar que l’Android té molt futur i que acabarà arribant a molta més gent que no pas l’iPhone.

El motiu és senzill: Apple només té un model telèfon al mercat i ara mateix ja hi ha 20 models diferents que funcionen amb Android i amb diferents públics objectius, ja sigui per prestacions com per preu (mòbils de gama alta i mitja). Encara que l’iPhone es vengui molt, les vendes d’aquests 20 terminals segur que acabarà superant les del mòbil d’Apple.

Així i tot, Android té futur, però el present no és tant bo: Els terminals que hi ha actualment al mercat no són prou potents i el Sistema Operatiu no està prou depurat, la qual cosa implica una gran frustació a l’hora d’utilitzar aquest mòbil perquè acaba funcionant molt lentament i amb bastants errors.

Això és el mateix que em passava amb l’iPhone i que Apple va solucionar amb l’iPhone 3GS: Un model amb millor hardware i un Sistema Operatiu molt millorat.

Doncs bé, això és el mateix que ha fet Google amb el Nexus One: Ha presentat un mòbil amb unes especificacions tècniques molt bones i ho ha complementat tot amb la versió 2.1 de l’Android, mentre que la resta de mortals hem de continuar utilitzant la versió 1.6. Això ha permès a Google presentar un mòbil molt, molt temptador.

Resumint una mica el que més em crida l’atenció del hardware del Nexus One és:

  • Processador Qualcomm QSD 8250 1 GHz
  • Pantalla de 3,7″ WVGA AMOLED tàctil amb 800 x 480 pixels.
  • 11.5mm de gruix.
  • Càmera de 5 megapixels amb autofocus i flaix.
  • HSDPA, GPS, WiFi, Bluetooth Brúixola, Acceleròmetre.

A més, Google ha aprofitat per presentar una tenda de mòbils on-line on, de moment, només venen el Nexus One, però s’hanirà ampliant amb el temps. A part, també permetran vendre a altres paisos a part dels USA.

Si voleu veure bé com funciona aquest mòbil, us recomano que us passeu pel canal de YouTube que s’ha habilitat pel Nexus One.

Per cert, a Europa es vendrà amb Vodafone a partir d’aquesta privamera. ;-)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *