Nous MacBook i MacBook Pro

Ahir a la tarda Apple va presentar la renovació de la seva gamma de portàtils oferint un redisseny total tant del MacBook com del MacBook Pro.

Coincidint amb la renovació, han habilitat un parell de pàgines per poder triar quin portàtil o quin ordinador de sobretaula va millor per cada persona així com una taula comparativa dels 3 portàtils de la marca.

M’encanta el redisseny que han fet, reduïnt el pes, i fent-lo molt més semblant a l’iMac però seguint la línia que havia marcat el MacBook Air. Per fabricar aquests nous portàtils han desenvolupat un nou sistema de fabricació amb el qual substitueixen moltes peces per una de sola creada a partir d’un bloc d’alumini. A aquesta peça l’han anomenat unibody. Han fet un video, que ja està al YouTube, on expliquen el procés de creació del portàtil d’una forma senzilla. 

Un altre canvi que també es veu a simple vista és el trackpad que ara és multipunt i han eliminat el botó, de forma que hi hagi més superfície per moure els dits.

M’ha sorprès la poca diferència que hi ha entre els dos models, tant de preu com de disseny i prestacions. El MacBook Pro pesa 450g més que el MacBook, té un connector Firewire 800, la memòria de la targeta gràfica no és compartida i, evidentment, té una pantalla més gran. La diferència de preu entre el MacBook més car i el MacBook Pro més “barat” és de 300€.

Els preus oscil·len entre 1149€ del MacBook fins els 2199€ del MacBook Pro de 15″. A més, també conserven una versió del MacBook amb el disseny anterior de policarbonat blanc per 899€. El MacBook Pro de 17″ continua tenint el disseny antic i té un cost de 2399€.

El temps d’entrega d’aquests portàtils és de 7 dies, excepte el MacBook blanc, que és de 24 hores. A tot això, també se li pot aplicar el descompte d’estudiant, deixant els preus una mica més reduïts.

La veritat és que tenia intenció de comprar-me un MacBook però són tant semblants que ara mateix no se per quin decantar-me. El fet d’acollir-me al Plan Avanza fa que el preu no sigui un factor tant decisiu i la meva decisió només es basarà en les prestacions de cada equip: Pantalla vs Pes… Ja veurem qui guanyarà! Si al fnac tenen el detall de tenir-los exposats, doncs suposo que m’ajudarà a decantar-me cap a un o cap a un altre.

Vosaltres amb quin us quedarieu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *