OpenOffice.org 3

Abans d’ahir es va publicar la nova versió de l’OpenOffice.org, l’OpenOffice.org 3.0. Aquesta és la primera versió que utilitza les llibreries Cocoa amb Mac, cosa que vol dir que es pot executar de forma nativa, sense haver de recorrer a terceres aplicacions.

Està molt més integrat amb el sistema i igual que les versions anteriors, és completament lliure. És compatible amb els formats ODF (OpenDocument), un format lliure que està en procés d’estandarització, així com els nous formats del Microsoft Office 2007 (.docx, xlsx, etc.).

Una altra novetat que incorpora és la inclusió d’extensions utilitzant el mateix sistema que utilitza el Mozilla Firefox per tal de poder ampliar les funcionalitats en funció de les necessitats. Una extensió que vaig provar en una de les betes permetia sincronitzar els documents amb el Google Docs per tal de poder editar-los des de l’OpenOffice.org i després pujar-los directament al gDocs.

De moment encara no està disponible ni en Català ni en Castellà, però no crec que tardin gaire en treure la nova traducció ;-)

No he pogut trobar una llista més extensa de les característiques perquè la pàgina de l’OpenOffice porta caiguda des d’ahir. Això si, han habilitat la pàgina perquè la gent es pugui descarregar el programa. La versió per mac ocupa 162,7 MB i per windows unes 170 MB aprox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *