meerkatEls netbooks tenen molts abantatges: Són petits, lleugers, resistens i tenen una bona bateria. Però també tenen alguns problemes: Són lents i tenen una pantalla molt petita, com a molt gran, de 10″.

Que sigui lent, si només es vol navegar per internet, no és molt greu, però la pantalla tant petita fa que si no s’optimitza el firefox (i el Sistema Operatiu) per aprofitar el màxim possible de la pantalla del Netbook, la visibilitat de la web es pot reduïr molt.

Firefox amb Meerkat


Aquests dies he estat buscant alguna solució i l’he trobat amb Meerkat, una extensió que optimitza la intefície del Firefox perquè s’adapti millor a les pantalles dels netbooks.

Bàsicament fa 4 coses:

 • Amaga la barra d’estat quan no hi ha activitat.
 • Elimina la barra del menu i la posa en un botó desplegable a la barra de navegació
 • Afegeix els botons de descarregues i Adreces d’interès al costat del botó nou botó del menú
 • Redueix la mida de les icones de la barra de navegació

Més o menys això fa que es guanyin uns 60 pixels verticals de la ressolució del netbook, que en ressolucions de 1024 x 600 és d’un 10% del total.

4 comentaris a “Optmitzar el Firefox pels Netbooks”

 1. Laura

  Ei!! M’ha anat genial!! Ara la web dels planetes si que es veu perfecte!! ;)

 2. MadeByMiki

  Molt interessant el post, son coses que ja faig amb el meu Acer Apire One, ara que jo també aconsello instal·lar el navegador Chromium, 100% perfecte per netbooks.

  • Oriol

   També el tinc instal·lat, però estic molt acostumat al Firefox, i més si utilitzes la extensió Xmarks per tenir els teus preferits sincronitzats entre tots els ordinadors ;-)

   Així i tot vaig saltant d’un a l’altre :P

Deixa un comentari