Picnik, un photoshop en línia

picnik.pngSi fa un temps us parlava d’un paint en línia, aquesta vegada toca parlar del que podríem considerar un Photoshop en línia, salvant les distàncies, evidentment. Es tracta de Picnik, una aplicació web que permet el retoc d’imatges en línia.

És molt complet, permet fer accions bàsiques com ara fer un auto ajust (color, contrast, lluminositat, etc.), girar les imatges o retallar-les entre d’altres però també permet aplicar-li molts altres efectes com ara el sèpia o blanc i negre, permet afegir-li marcs al voltant, definir zones amb color i la resta en blanc i negre…

Una gran característica que té és que es pot vincular amb el compte del Picasa o del Flickr, de forma que es poden agafar les fotos directament des dels albums guardats i es poden tornar a guardar al mateix album un cop modificades. Això ens permet, d’una forma molt senzilla retocar qualsevol imatge que tinguem penjada a internet sense necessitat d’utilitzar cap programa a part del navegador.

Les fotos també es poden adquirir des d’una pàgina web, des del buscador de fotos del Yahoo!, des del buscador del flickr o des d’una webcam. Un cop modificades, al guardar-es es pot triar el format de la foto a guardar i es pot descarregar directament a l’ordinador.

Un exemple del què es podria fer amb aquest programa el podeu veure amb aquesta foto que he retocat del meu cap de setmana a Cadaqués.

Abans Després

De moment està en fase beta (com la majoria de programes que hi ha per internet últimament) però es preveu que hi hagi una versió gratuïta i una versió de pagament. Hi ha unes quantes funcions que ja t’indica que seran de la versió de pagament però de moment es poden utilitzar sense cap problema.Tota l’aplicació està feta en Flash però així i tot és molt lleugera i ràpida.

Per utilitzar-la s’ha de registrar-se, però hi ha la possibilitat de provar-ho tot sense haver de registrar-se. Així i tot, el registre és molt ràpid i indolor i serveix perquè recordi els comptes del picasa i flickr i el treball que s’ha fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *