picnik.pngSi fa un temps us parlava d’un paint en línia, aquesta vegada toca parlar del que podríem considerar un Photoshop en línia, salvant les distàncies, evidentment. Es tracta de Picnik, una aplicació web que permet el retoc d’imatges en línia.

És molt complet, permet fer accions bàsiques com ara fer un auto ajust (color, contrast, lluminositat, etc.), girar les imatges o retallar-les entre d’altres però també permet aplicar-li molts altres efectes com ara el sèpia o blanc i negre, permet afegir-li marcs al voltant, definir zones amb color i la resta en blanc i negre…

Una gran característica que té és que es pot vincular amb el compte del Picasa o del Flickr, de forma que es poden agafar les fotos directament des dels albums guardats i es poden tornar a guardar al mateix album un cop modificades. Això ens permet, d’una forma molt senzilla retocar qualsevol imatge que tinguem penjada a internet sense necessitat d’utilitzar cap programa a part del navegador.

Les fotos també es poden adquirir des d’una pàgina web, des del buscador de fotos del Yahoo!, des del buscador del flickr o des d’una webcam. Un cop modificades, al guardar-es es pot triar el format de la foto a guardar i es pot descarregar directament a l’ordinador.

Un exemple del què es podria fer amb aquest programa el podeu veure amb aquesta foto que he retocat del meu cap de setmana a Cadaqués.

Abans Després

De moment està en fase beta (com la majoria de programes que hi ha per internet últimament) però es preveu que hi hagi una versió gratuïta i una versió de pagament. Hi ha unes quantes funcions que ja t’indica que seran de la versió de pagament però de moment es poden utilitzar sense cap problema.Tota l’aplicació està feta en Flash però així i tot és molt lleugera i ràpida.

Per utilitzar-la s’ha de registrar-se, però hi ha la possibilitat de provar-ho tot sense haver de registrar-se. Així i tot, el registre és molt ràpid i indolor i serveix perquè recordi els comptes del picasa i flickr i el treball que s’ha fet.

4 comentaris a “Picnik, un photoshop en línia”

 1. erotips

  Primer. Tikis mikis: he retocat de del meu xDDD

  Segon. Gran web! Ja me n’havies parlat fa dies i ja era hora que la compartissis amb tots al bloc. xDDD

 2. Oriol

  Primer. Tikis mikis xDDDDD ja està solucionat

  Segon. Estava esperant el dia idoni per poder-ne parlar. Primer havia de fer unes quantes proves de la web per saber què dir :P

 3. Pons

  Què maco. Però a mi les fotos ja em surten perfectes, no cal que les retoqui.

 4. Oriol

  A vegades no és que es vulguin retocar. Potser n’hi ha alguna que t’interessa posar-li algun efecte especial, o afegir-li un marc al voltant, ves a saber…

  Així i tot, deixa que dubti de la teva excel·lència a l’hora de fer fotos. Segur que n’hi ha alguna que surt descompensada de color xD

Deixa un comentari