Un pont carregat de novetats de Google

Logo GoogleAquesta última setmana Google ens ha sorprès amb una gran quantitat de novetats, moltes d’elles bastant interessants. Com que han estat unes quantes, faré una breu descripció de cada una de les novetats:

Google Public DNS

Google porta molt temps insistint en accelerar la càrrega de les pàgines web i està invertint molts esforços en aconseguir-ho. Per fer-ho, ha intentat accelerar el navegador i el Sistema Operatiu amb Google Chrome, i accelerar les pàgines web amb diverses eines per desenvolupadors web.

Un dels passos que els hi faltava era un dels passos intermitjos, el Servidor de Noms de Dominis. Aquest servei és el que converteix un nom com ara www.google.com a una adreça IP (209.85.229.104). Amb això, a part d’accelerar (una mica) la velocitat d’internet, els permetrà enregistrar el 100% de les pàgines que visiten per part dels usuaris d’aquest servei, cosa que fa que no m’acabi de convèncer.

Així i tot, per provar-ho només s’ha de configurar les DNS a 8.8.8.8 i 8.8.4.4, dos IP’s increiblement fàcils de recordar.

Teniu més informació a la pàgina oficial del projecte.

Google Goggles

Logo GogglesAmb aquest nom tant curiós, Google ha presentat una nova aplicació per Android (i suposo que acabarà sortint per iPhone) que permet fer cerques a partir de les imatges.

És capaç d’identificar un llibre, un vi o un logo i donar-ne informació relacionada. Ho he provat una mica i encara ha de millorar molt, però és impressionant com funciona!

Ho entendreu millor amb aquest video que han fet:

Més informació: Google Goggles.

Google Favorite Places

Continuem amb les novetats, ara relacionades amb el Google Maps. Han presentat Google Favorite Places. Bàsicament es tracta d’un sistema per “etiquetar” els locals de les ciutats amb un Codi QR que identificarà cada local.

Google Favorite Place

Mitjançant aquest codi i un mòbil amb connexió a internet, es podrà obtenir molta informació sobre el local, així com comentar-ne algun aspecte o rebre cupons de descompte.

Més informació al Blog de Google.

Cerques en temps real

Fa un temps Google va anunciar un acord amb twitter per mostrar les cerques en temps real. Ara ja ho ha implementat en anglès i durant l’any que ve ho implementarà amb la resta dels idiomes. A més, ha anunciat un acord amb Facebook, MySpace, FriendFeed, Jaiku i Identi.ca per poder mostrar els resultats d’aquests llocs en temps real.

Es pot veure com són les cerques en temps real utilitzant aquest enllaç: http://www.google.com/search?hl=en&esrch=RTSearch&q=. Si no en trobeu cap, sempre podeu cercar algun trending topic de twitter ;-)

Us deixo amb un video sobre el seu funcionament:

Google Chrome

Respecte el navegador de Google, hi ha dos novetats. La primera, és que ja es pot descarregar una versió beta del Navegador tant per Linux com per Mac.

La segona és que han habilitat les extensions per Windows i Linux, per tant, ara podrà començar a plantar cara al Firefox amb les mateixes condicions. De moment, han començat amb 300 extensions, a veure quantes n’acabaran tenint!

Novetats al Google Analytics

Més novetats a una de les millors eines de Google, el Google Analytics. En aquest cas, a part d’incrementar el temps de càrrega de l’script que controla les visites de les webs, també han permès incloure anotacions per tenir millor control sobre els motius de les variacions de les estadístiques

Teniu més informació al Blog de Google Analytics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *