Aquesta és una pregunta oberta a tots els que llegiu aquest bloc, ja que ens sou els màxims afectats. El disseny actual del bloc m’agrada però començo a cansar-me’n i crec que ha arribat el moment de renovar el bloc i modernitzar-lo una miqueta.

Blank Sheet of Paper

Com sempre, a mesura que passa el temps i el bloc creix, les necessitats canvien i el disseny actual ja no s’ajusta ni a les necessitats ni a les noves funcionalitats que aporta el WordPress.

Porto mesos donant-li voltes a com hauria de ser el nou disseny del bloc però no acabo de veure-ho clar. Així doncs, considerant que no tinc ni idea de dissenyar i que les coses quedaran com quedaran, m’agradaria saber què us agradaria que tingués el bloc.

Integració amb les xarxes socials? Lletra més gran? Més espai pel text? He de conservar les capçaleres? El què sigui! Comenteu, a veure si entre tots podem arribar a definir el nou disseny del bloc.

A part, aprofito per dir que si algú es vol oferir per donar-me un cop de mà en el disseny del bloc estaré encantat. No puc fer una retribució econòmica, però potser podem arribar a algun acord ;-)

Moltes gràcies a tots!

Foto de Flickr: Blank Sheet of Paper.

7 comentaris a “Pregunta als lectors: Com voleu que sigui el proper disseny de Farré.cat?”

 1. Josep

  Estic d’acord amb erotips. Jo crec que el disseny hauria de ser un que t’agradés a tu, ja que som molts els qui et llegim per rss.

 2. Tomàs

  El contingut és, clarament, la base de tot. Però jo entenc el que vol dir l’Oriol. El canvi estètic il·lusiona i convida a seguir escrivint. Per això també és important.

  Vaig a respondre als punts que planteges segons la meva opinió, clar :D

  – Xarxes Socials:

  La integració ha d’existir, però no ha de ser feixuga.

  En el cas de Facebook crec que replicant de forma automàtica les entrades n’hi ha prou. Poca gent passa de Facebook al bloc o a l’inrevés. Al final el problema és que si els comentaris es dispersen en els 2 llocs, el factor “diàleg” es perd. Jo acostumo a primer el blog i no pas Facebook, però reconec que és un tema personal doncs Facebook no m’agrada.

  Twitter, en canvi, dóna molt més joc. Molta gent el fa servir com a RSS alternatiu amb el que, en certa manera, es transforma en un canal de divulgació de les entrades. En el cas de mossegalapoma, al ser multi-autor, el Twitter del bloc és independent del Personal. Crec que aquest fet és positiu, fins i tot essent un únic autor. Deixant el twitter del bloc con un canal d’informació per noves entrades o coses directament relacionades amb el bloc, minimitzant l’spam i deixant llibertat a la gent que es subscrigui.

  Hi he donat sovint voltes al fet de tenir el Roll de Twitter present al bloc, i n’he fet algunes proves, però al final crec que la gent que està a Twitter i que et segueix per Twitter interactua dins la seva aplicació preferida per fer-lo anar i no pas en el bloc.

  El que pot ser interessant és incloure el botonet d’enviar a Twitter un article per aquells que no tinguin el típic applet.

  Friend Connect, igual que tu aquí, jo el tinc al bloc i és, senzillament, un test de seguiment i no gaire útil per comunicar-se.

  – Lletra més gran

  Per mi l’actual és correcta. Només, potser, augmentar-la a l’espai on escrivint (no on es mostren que ja és ok) els comentaris.

  – Rotació de Capçaleres

  A mi personalment no m’aporta res i, a voltes, pot anar en prejudici del “branding” :) tot i que és un tema molt relatiu.

  – Altres factors del disseny

  No sé si et pot servir, però una de les conclusions a les que he arribat provant i fent servir diferents dissenys és que el que a mi m’agrada i m’és còmode no ha de coincidir amb la majoria de lectors.

  El fet és que un es coneix el seu bloc “al dedillo”, té clars cada part i tendeix a recarregar-lo i augmentar-ne la funcionalitat (i a voltes la dificultat d’entendre cada part individual).

  Per tant, fora d’usuaris avançats (aquells que també gestionen un bloc amb WordPress)que, normalment, són la minoria, la majoria de gent agraeix un tema lleuger, simple i ràpid on les principals opcions estan a ma i són ben visibles i accessibles.

  La clau, per tant, és combinar la senzillesa amb posar a l’abast de tothom la quantitat d’informació que el bloc conté (categories, seccions, pàgines, entrades enllaçades, etc.)

  Un bloc com el teu que ja te “solera” conté molta informació. El presentar-la de forma àgil, clar i ràpida sense comprometre la senzillesa i claredat del bloc, és el punt més difícil al que m’hi haig d’enfrontar cada cop que penso en un nou tema (o re-disseny).

  I sovint no me’n surto ;)

 3. Oriol

  Qeu sigui ample, doncs el 800×600 ja està mort i només les administracions públiques insisteixen en el tema.

  el contingut ha d’ocupar mínim 1024, ja que amb les pantalles d’avui en dia el teu bloc (actual) es veu super estret

 4. Oriol

  @erotips, @josep: Per molt que l’important és el contingut, també m’agrada que entri la gent a comentar i el disseny influeix molt.

  A més, des de que publico a twitter i a facebook, hi ha molta gent que entra al bloc des d’allà.

  @Tomàs: Gràcies pel genial comentari que m’has fet! :D Les capçaleres probablement es perdran degut al fet de que el bloc serà més ample. Porto molt temps pensant com hauria de ser però al final he pensat que el millor que podria fer és preguntar-ho a tots vosaltres per poder tenir altres punts de vista :D

  @Oriol: Tots els temes que m’estic mirant són més amples. És un dels motius pels quals el vull canviar ;-)

 5. Pons

  Vejam:
  – Ja t’ho vaig dir, els caràcters japonesos fora
  – Si pot ser la publicitat fora, o més amagada
  – L’ocell del twitter no m’agrada, no dic treure’l, però que quedi més petit, rollo el @oriolfb

  Tot i que es difícil dir així a la brava com hauria de ser el disseny, podries fer com un blog que conec i enllaçar alguns exemples de possibles dissenys i la gent podria votar. Ja saps, rollo cas típic 684 ( http://pons007.wordpress.com/2009/06/25/cas-tipi-684-noi-li-agrada-noia-noi-canvia-daparenca/ )

Deixa un comentari