Primeres impressions del Windows 7 RC1

Des de fa uns dies està disponible per descarregar una versió candidata (gairebé final) del Windows 7. Es podrà descarregar fins el mes de Juliol d’aquest any i funcionarà fins l’1 de Juny de 2010.

Windows 7

Tenia curiositat per saber què hi ha de nou en aquest sistema operatiu i la veritat és que no m’ha desagradat gens. L’he instal·lat al MacBook utilitzat VirtualBox, que permet virtualitzar qualsevol SO. He tingut problemes amb l’audio, però he pogut provar més o menys les seves característiques.

Evidentment la velocitat no l’he poguda testejar degut a la virtualització, però si el seu funcionament, i n’he tret unes quantes conclusions:

  Explorador de Windows 7

 1. És un sistema operatiu que no m’importaria utilitzar.
 2. La gestió de les finestres m’ha agradat molt: Si mous una finestra a dalt de tot de la pantalla, es maximitza i, si la mous a un lateral, fa que ocupi el 50% de la pantalla. Ideal per si es volen tenir dos finestres obertes de costat. Si es mou una finestra ràpida, com si tremolessis, s’amaguen la resta de finestres automàticament. Molt divertit xD
 3. L’aspecte gràfic m’ha agradat molt.
 4. El funcionament de l’explorador de windows, tot i que m’ha costat una mica de saber com funciona, no està del tot malament
 5. El cercador és potent, però no arriba als nivells de l’spotlight: Creant un fitxer de text i posant-hi un text qualsevol a dins, el W7 és capaç de trobar el fitxer buscant-lo pel seu nom a l’instant, però no si es busca el contingut. Fent la mateixa prova amb Leopard, ho ha trobat tant per nom com per contingut…
 6. Els fons d’escriptori són sensacionals.
 7. La barra del Windows 7 és una còpia descarada del Dock del Leopard, però mal feta. Així i tot, és una evolució molt bona respecte el que hi havia amb WinXP.
 8. M’agrada més el funcionament dels gadgets amb Windows 7 que no pas amb Leopard (no suporto el Dashboard).
 9. Dóna la sensació que es pot configurar bastant l’aspecte de les finestres i de tot l’entorn gràfic en general.
 10. Em quedo amb el Mac OS X Leopard :-)

Escriptori Windows 7

Tinc clar que moltes funcionalitats es veuen molt millorades si el provo sense virtualitzar i donant-li més RAM i memòria gràfica per tal de poder activar l’Aero. Si en tinc oportunitat ho provaré, a veure com reacciona :-D

S’ha de tenir en compte que 2 mesos abans de la data de caducitat del SO, l’1 de Març, l’ordinador s’apararà automàticament al cap de dos hores de funcionament. Per evitar-ho s’haurà de pagar una llicència del Windows 7.

Al contrari del què recomana l’Adrià, no recomano gens utilitzar el Windows 7 RC1 en versions de producció, és a dir, el teu PC de cada dia ja que encara pot contenir errors greus i pot provocar la pèrdua de les dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *