Recorda la llet!

Cada vegada tinc més coses al cap, i ja porto temps per intentar trobar algun sistema per poder gestionar totes les tasques tant personals com dels diferents projectes que tinc a mà.

Primer vaig estar provant el Things, una aplicació fantàstica que també hi és per iPhone, però no té cap tipus de sincronització amb l’exterior i no és pràctic si necessites accedir a les tasques des de més d’un ordinador.

És per això que des de fa unes setmanes, i seguint les recomanacions de’n Miquel Labòria, vaig començar a provar l’aplicació web Remember The Milk.

L’aplicació té una versió gratuïta i una de pro, que val 25$ l’any que et permet tenir sincronització amb BlackBerry i Windows Mobile i també et permet tenir una aplicació per l’iPhone per poder accedir de forma offline a totes les tasques.

La única cosa que em falta és poder tenir una aplicació d’escriptori per poder treballar més còmodament, però té habilitat el Google Gears per tant, tot i no ser la forma més còmode, et permet accedir de forma offline a totes les tasques i un cop es recupera la connexió a internet es sincronitzen automàticament totes les tasques. La forma en què es fa és molt més còmode que no pas com es fa amb el Google Reader o el Google Docs, que has de forçar que sigui offline perquè es descarreguin les dades. En aquest cas, si s’intenta accedir a la web i no hi ha connexió, passa automàticament al mode offline sense haver de fer res.

Una altra cosa que també m’agrada molt d’aquesta aplicació és que et permet compartir les tasques amb altres usuaris, així com enviar-li aquestes a un altre usuari.

Es poden crear diferents llistes per poder-se organitzar millor així com assignar-li qualsevol etiqueta a cada tasca. Les tasques es poden organitzar per ubicacionsi es poden configurar avisos quan les tasques estan apunt de finalitzar tant per mòbil, e-mail com per missatgeria insantània (Google Talk, MSN, etc).

RTM

Per últim, l’aplicació té un gran repertori d’accessos de teclat que, un cop apresos, es pot accelerar molt l’ús d’aquesta aplicació.

L’ús d’aquesta aplicació m’ha fet adonar-me que cada vegada estic utilitzant més serveis web, i la veritat és que m’agrada molt. Per començar tinc una gestió de notes que puc accedir-hi des de qualsevol punt gràcies a l’Evernote. Puc escoltar la música que escolto mitjançant Last.fm, accedir als fitxers que més necessito des de qualsevol ordinador gràcies al Dropbox, llegir tots els fils dels blocs a través de Google Reader, gestionar tots els meus preferits amb delicious, veure les meves fotos preferides amb Flickr i, per descomptat, accedir al meu correu electrònic de forma sincronitzada gràcies al Gmail i l’IMAP.

Hi ha gent que no li acaba d’agradar això del núvol, però la veritat és que jo ho trobo molt còmode :D

Definitivament, us recomano al 100% l’ús d’aquesta aplicació. El que m’agradaria que se li afegís és una aplicació d’escriptori, que sempre seria una mica més còmode que accedir a través del navegador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *