Safari 4

Ahir Apple va presentar la beta de la nova versió del seu navegador, el Safari 4. Aquesta vegada no me n’he enterat per cap bloc, sino per Twitter, que estava en ebullició.

Safari 4

En aquesta nova versió, se li ha fet un rentat de cara i s’han afegit unes quantes novetats. i ara ja té unes 150 característiques, algunes d’elles molt interessants:

  • La primera a destacar és el nou sistema de pestanyes: S’han mogut a la part superior, igual que el Chrome i s’ha canviat el sistema per moure-les. Continuen sense tenir el favicon…
  • CoverFlow: A Apple sembla que els hi ha molat molt aquest sistema de representar els elements i l’estan aplicant a tot arreu. Ara es pot navegar per tots els preferits i per l’historial utilitzant el CoverFlow. Molt xulo, però no se fins a quin punt és útil.
  • Top Sites: Han afegit un nou sistema de pàgina d’inici, que encara li he de trobar el truquillo. És un max-mix entre la pàgina d’inici de l’Opera i la del Chrome. No està mal pensat :-)
  • Cerca a tot l’historial: ara, al buscar alguna pàgina de l’historial, no només es podrà cercar pel títol de la pàgina, es podrà cercar per qualsevol paraula que hi hagués a la pàgina. Molt i molt útil :D
  • Nitro Engine: Nou sistema per executar el JavaScript, més ràpid  que l’IE i el Firefox. No diuen res de la comparativa amb Chrome…
  • Aspecte natiu en Windows: Ara, el Safari per windows no semblarà un infiltrat. Utilitza els controls de windows perquè s’adapti millor al sistema.
  • Desenvolupament Web. S’han currat molt el nou sistema per ajudar-nos a desenvolupar webs millors i més fàcilment :D
  • Barra d’adreces intel·ligent. Vindria a ser el mateix que té el Firefox que et reconeix fàcilment una url, però més mal fet.

Té bastantes novetats més, però aquestes són les més destacables. La veritat és que m’encanta el nou disseny que té, tot i que m’està costant una mica acostumar-m’hi :P

Us recomano que li dongueu una oportunitat en aquesta renovada versió del Safari, ja sigui per Mac com per Windows.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *