L’evolució de les comunicacions i les felicitacions al Facebook

Fa un mes va ser el meu aniversari. A diferència d’altres anys, no vaig fer el post de rigor, però la veritat és que no en tenia ganes :)

Però el post no és sobre els motius pels quals publico o deixo de publicar. Des de fa un parell d’anys, estic registrant mitjançant un Formulari de Google Docs qui em felicita. No hi ha un objectiu concret, és només per saciar la meva necessitat de mesurar-ho absolutament tot: Si puc mesurar quantes visites té aquest bloc, o quin és el meu pes, per què no puc mesurar quantes felicitacions rebo? O per quin és el canal pel qual m’han felicitat.

Les condicions per fer aquest estudi han estat molt similars durant els dos anys que porto fent aquest anàlisis: treballar sol a casa durant tot el dia, pel que reconec que el número de felicitacions en persona és més baix del què podria ser.

En aquesta recopilació es tenen en compte només les felicitacions que s’han fet a partir de les 12 de la nit del dia del meu aniversari fins a uns 2 o 3 dies posteriors a la data. Si una persona em felicita per dos canals, només queda registrat el canal més “proper”. Per posar un exemple, si una persona m’envia un SMS i després em truca per felicitar-me, la trucada serà el mitjà al que assignaré la felicitació al meu estudi (amb analítica web, això és el què es coneix com a last touch :))

Bé, potser me n’he anat una mica per les branques, però volia explicar una mica el funcionament del meu experiment, per poder explicar les primeres conclusions extretes.

Felicitacions rebudes

El 2010 vaig rebre 70 felicitacions durant tot el dia. Aquesta va ser la seva distribució per mitjà:

Origen de les felicitacions 2010

Com podeu observar, més del 60% de les felicitacions que vaig rebre van ser mitjançant el Facebook, seguit de les trucades, amb un 15% de les felicitacions. Aquest any, en part per culpa del Google+, vaig fer un intent (fallit) d’abandonar Facebook i vaig deshabilitar-ho tot, fins i tot la opció de que la gent pogués escriure al meu mur.

El dia del meu aniversari vaig rebre 54 felicitacions, amb aquesta distribució:

 

Continua la lectura de L’evolució de les comunicacions i les felicitacions al Facebook

50 aniversari de l’Astèrix i l’Obèlix

Avui l’Astèrix i l’Obèlix fan 50 anys i per conmemorar-ho, es va publicar fa uns dies un nou còmic: L’Aniversari d’Astèrix & Obèlix. El Llibre d’Or.

asterix-obelix-50-anys

Aquest llibre és el volum 34 i s’ha publicat en 16 idiomes.

Com a curiositat, avui Google ha canviat el seu logo com a homenatge a l’Astèrix per aquest tant divertit: Continua la lectura de 50 aniversari de l’Astèrix i l’Obèlix

4t aniversari de Farré.cat

Avui, 12 de setembre, fa 4 anys que vaig començar el bloc. Em costa molt resumir tot el què ha passat aquest any tot i que si m’ajudo del Google Analytics podré treure’n algunes conclusions.

Big 40 - S5isBday40

Així i tot, el més destacable d’aquest any és que aquest bloc va ser considerat el millor bloc de Sabadell gràcies al concurs Sabadell Fes Clic que va organitzar l’Ajuntament de Sabadell.

Continua la lectura de 4t aniversari de Farré.cat

Laura & Oriol: 2 anys junts

Avui fa 2 anys que la Laura i jo vam començar una aventura els 2 juntets. Aquest any hem aprofitat el cap de setmana a València que comentava la setmana passada per celebrar-lo. Per culminar-ho vam anar a dinar al restaurant submarí de l’oceanogràfic on vam menjar una paella valenciana juntament amb un vinet.

Laura & Oriol: 2 anys!

Espero poder celebrar molts més aniversaris junts, tot i que m’agradaria molt que el proper ja fos sota un mateix sostre :-)

T’estimo!

Felicitats Lauri!

Avui fa 25 anys que va néixer una nena guapa, simpàtica i divertida, tal i com podeu apreciar a la fotografia que acompanya aquest post ;-)

Laura, 25 anys

Aquesta nit celebrarem l’aniversari amb la familia i tindrà, com ella ha demanat, un pastís amb forma de 2 i un altre amb forma de 5 ;-)

Com a curiositat, direm que durant aquell dia, en Felipe González estava de visita per Àustria i a Turquia estaven en plena ressaca electoral.