Les millors Apps per iPad

Per aquestes festes segur que hi ha moltes persones a qui els hi han regalat un iPad o un iPad Mini, i he pensat que podria ser interessant fer un petit llistat de quines són les millors apps per l’iPad, basat en la meva experiència i el meu dia a dia en l’ús d’aquest gadget.

La majoria de les apps que utilitzo les tinc directament a la meva pàgina inicial, com podeu veure a continuació.

Apps preferides per iPad

L’ordre en què les he posat és absolutament irrellevant, tot i que ho he agrupat per tipologia, que serà més fàcil de llegir ;)

Apps de productivitat

 • Evernote. Aquesta recomanació la podriem fer extensa a qualsevol plataforma, la considero imprescindible, tant per iOS, per Android, per Mac, per Windows i per web. La millor eina per prendre notes, i ara amb una interfície completament renovada!
 • Google Chrome: Chrome és el meu navegador per defecte des de qualsevol dispositiu, pel què trobo fantàstic poder-me guardar un enllaç des del mòbil i que ja m’aparegui automàticament al Mac sense haver de fer res.
 • iA Writer. Escriure posts o qualsevol cosa és molt més còmode i fàcil amb iA Writer, tant en la seva versió per Mac com per iOS. Té integració amb iCloud i Dropbox, pel què tot el què comences a escriure des d’un dispositiu ho pots acabar a un altre sense problemes. A més, permet exportar a html directament, de forma que pots copiar el què has escrit i enganxar-ho al WordPress directament d’una forma molt fàcil.
 • 1Password. Una de les millors aplicacions per mac i per windows, que et permet gestionar totes les contrasenyes i que es pot sincronitzar amb Dropbox. Amb la versió per iOS pots accedir a totes les teves contrasenyes molt fàcilment però garantint la màxima seguretat.
 • Gmail. Si l’aplicació de Mail per defecte no et convenç, i utilitzes gmail, aquesta app et pot ser molt útil.
 • Calcbot. una gran mancança de l’iPad és que no té cap calculadora, que a vegades pot ser molt útil. Calcbot, tot i no ser gratuita, té una interfície molt xula, amb tecles molt grans i amb funcionalitats avançades.
 • GoodReader: Tot i que no la utilitzo molt, va molt bé tenir-la instalada. Et permet connectar-te a molts serveis per veure els documents, però la part que més m’agrada és la possibilitat de descomprimir zips que t’adjunten en un correu.
 • Dropbox: Per tots els que utilitzeu aquest servei, aquesta app és imprescindible. Podràs accedir a tota la documentació que tinguis dins de dropbox molt fàcilment

Economia

 • Banc Sabadell. La majoria d’operacions que he de fer durant amb el Banc les puc fer directament amb aquesta app, la qual cosa és fantàstic.
 • AppShopper. Aquesta aplicació/servei, que ara mateix Apple l’ha retirat temporalment de l’AppStore, és fantàstica per poder fer un seguiment de totes les Apps que t’agradaria tenir però que no vols pagar. Així doncs, si hi ha alguna app que t’interessa, l’afegeixes a la llista de destijos i quan baixi de preu t’avisaran. M’he estalviat molts calerons amb aquesta app!

Notícies & Xarxes Socials

 • Flipboard: una forma fantàstica de llegir les notícies més destacades i consumir els continguts compartits a Twitter, Facebook o Google+ entre d’altres.
 • Instapaper: Si vols guardar-te articles que t’interessen per llegir-los més tard, instapaper és una app ideal, amb un disseny molt agradable i unes tipografies molt ben escollides.
 • Reeder: Per llegir el Google reader és molt còmode. Té un disseny molt cuidat, que permet llegir molt còmodament i a més permet guardar tots els articles per llegir sense connexió.
 • Tweetbot. Un dels clients de twitter més bonics i més agradables d’utilitzar.
 • Twitter, Facebook i Google+. Les aplicacions oficials d’aquests serveis són molt útils també.

Multimedia

 • IMDb. Qui no coneix IMDb, la principal base de dades sobre pel·lícules del món. La seva app per iPad, ara també renovada, permet accedir a tot el seu contingut d’una forma molt senzilla.
 • YouTube. Amb iOS 6 van eliminar l’app de YouTube, però Google ja s’ha preocupat que la poguem seguir utilitzant, i d’una forma molt millor que el què teniem fins ara!

Jocs

Jocs de taula

 • Catan HD. Una rèplica molt bona dels Colons de Catan
 • Carcassonne. El mític joc de taula migrat perfectament a iPad, amb integració del Game Center.
 • TouchRummy és una versió del rummikub molt simple i divertida

Jocs d’estratègia

Jocs curts

 • Contre Jour: Va guanyar el premi al millor joc de 2011, amb una estètica molt cuidada i amb moltes hores d’entreteniment
 • Fruit ninja: un joc molt simle on el què s’ha de fer és anar tallant les fruites que van apareixent com si fossis un ninja. Ideal per estones mortes
 • Plants vs Zombies HD: tot un clàssic en el qual has d’utilitzar diferents tipus de plantes per defensar-te d’una invasió zombie

Miscel·lània

 • AccuWeather HD: Aquesta la utilitzo sobretot quan vaig de viatge, ja que em permet veure amb molta precisió el temps de les properes hores, així em puc planificar el dia molt millor.

D’aplicacions a l’iPad en tinc moltes més, però aquestes són les que més m’agraden i més utilitzo.

Els companys de mossegalapoma també han fet un llistat de les millors Apps del 2012 segons els #mosseguis

Com planificar un viatge amb eines online

Fa uns anys vaig publicar un article on enllaçava algunes webs per poder treure idees per saber on anar de vacances. El fet és que aquesta pàgina va tenir el seu èxit, però des de 2008 ha plogut molt, i m’ha vingut de gust publicar una versió més actualitzada de quines eines o webs es poden utilizar per planificar un viatge.

Planificar un viatge

No crec que descobreixi res de nou, però m’anirà bé per tenir-ho tot junt per futures referències.

Continua la lectura de Com planificar un viatge amb eines online

Actualitzacions de twitter en temps real

Normalment, totes les aplicacions que hi ha per twitter actualitzen els missatges cada X minuts. Vindria a ser com el correu de fa un temps, que cada 5 minuts es connectava al servidor, comprovava si hi havia missatges nous i, si n’hi havia, els descarregava. Això, amb l’IMAP es va acabar, i ara, cada cop que es rep un mail automàticament apareix a la safata d’entrada.

Passa el mateix quan s’elimina un missatge o se’l destaca. Doncs bé, això mateix és el què han fet la gent de twitter: Han passat de POP3 a IMAP, i els primers en implementar-ho de manera pública han estat la gent de TweetDeck anomenant-lo TweetDeck UserStream.

Des de fa uns dies, ja estava provant una beta privada i la veritat és que em va sorprendre molt, però ara ja està disponible per tothom.

TweetDeck iMac

Les principals diferències respecte el format “tradicional” de lectura de tweets són:

 • Els tweets apareixen en temps real. No n’apareixen 30 de cop, sino que van apareixent a mesura que la gent els va enviant.
 • Quan afegeixes algun tweet com a preferit, aquest apareix automàticament a la seva columna corresponent, de forma pràcticament instantània.
 • Si es fa un (un)follow d’algun usuari, aquest (des)apareixerà automàticament del timeline.
 • Igual que es podia fer fa un temps, ara es pot escollir si es volen veure els replies que fan els usuaris que tu segueixes a gent a qui tu no segueixes.

Des de que ho vaig provar, TweetDeck s’ha convertit en el meu client de twitter per defecte. Us en recomano molt el seu us!

Per què utilitzo l’iPad?

Ara ja fa un temps suficient que tinc un iPad per poder fer una aproximació de per què serveix un iPad. Reconec que me’l vaig comprar com a caprici però m’ha sorprès molt més del què em pensava i li estic donant molts més usuos dels esperats.

Des de que tinc l’iPad, gairebé no he utilitzat l’ordinador a casa per poc més que escriure articles al bloc (i ja veieu quants n’he escrit…). El fet de no tenir disponible una versió de iOS 4 per iPad fa que no s’aprofiti tot el potencial del dispositiu ja que molt més sovint es té la necessitat d’utilitzar més d’una aplicació a la vegada, però això es solucionarà d’aquí pocs mesos.

Tasques quotidianes

Per fer la majoria de tasques que es fan a casa amb un ordinador, amb un iPad es fan més comodament i molt més ràpid. Llegir el correu és increiblement còmode, tant si s’utilitza l’aplicació de Correu com si s’utilitza la versió de gmail dissenyada especialment per aquest dispositiu.

Xarxes socials i navegar per internet

Logo OsfooraNavegar per internet també és molt més còmode i permet, per exemple, estar al sofà mentre llegeixes algun bloc sense tenir un “trasto” a sobre. Utilitzar el twitter és molt diferent amb un iPad, sobretot si s’utilitza alguna aplicació com ara Osfoora HD i va molt bé per seguir esdeveniments televisius com ara un debat o un partit de futbol: és molt més còmode que mirar-ho des del mòbil o des del portàtil.

Llegir blocs

Llegir blocs també s’ha convertit amb una tasca gairebé exclusiva de l’iPad, gràcies a l’aplicació Reeder (encara no he pogut provar Flipboard, llegiu el post de mossegalapoma per més informació). Reeder té un fantàstic disseny pensat per iPad, molt minimalista, però molt ben pensada, i té integració amb un munt de serveis com ara j.mp, twitter, delicious i molts altres. La gran avantatge d’aquesta aplicació és que sincronitza amb Google Reader, per tant tot el que es llegeix o es comparteix queda reflexat directament a Google Reader.

Xat

Reconec que el xat no és tant pràctic des d’un iPad, sobretot pel sistema de notificacions que utilitza, massa intrusiu pel meu gust, però per moments puntuals aplicacions com IM+ Lite em fan bastant el pes.

Jocs

Com a plataforma de jocs, l’iPad també va molt bé. No és que em consideri molt de jocs, però estic jugant molt més amb l’iPad que el què he jugat amb altres consoles. Jocs com Monkey Island 2 o Angry Birds HD són genials. Poder controlar al Guybrush amb una pantalla tàcil de 10″ no té preu :D

El Tap Tap Radiation també és força divertit.

Fotos

Tot i que l’iPad no té càmera, és un dispositiu fantàstic per poder mirar fotografies. Gràcies a la última versió de iPhoto, es poden sincronitzar les fotos, no només per esdeveniments, sinó també per cares, així, tinc les fotos de tots els meus amics i familiars, així com dels últims esdeveniments que he fotografiat. L’experiència de mirar fotos amb l’iPad és molt millor que no pas des d’un ordinador.

Altres Aplicacions

Cada cop estan sortint més aplicacions adaptades a l’iPad que li donen un gran valor afegit. Aplicacions com Dropbox o Evernote i 1Password estan perfectament adaptades i són realment útils en un dispositiu mòbil com aquest i em permeten, per exemple, poder accedir a llibres electrònics i pdf sense haver de passar per l’iTunes, cosa a que a vegades és una mica massa farragosa de fer…

CloudApp, compartir fitxers des de l’escriptori

Fa uns dies us vaig parlar de com compartir fitxers amb Dropbox. Aquest sistema està bé per enviar fitxers que no és necessari que estiguin disponibles molt temps, però no és pràctic quan es vol compartir, per exemple, una imatge a twitter, que tant s’hi pot accedir ara, com d’aqui a dos setmanes.

Amb Dropbox, jo acostumo a eliminar els fitxers de la carpeta pública un cop se que el receptor ja se l’ha descarregat. Fa uns dies vaig començar a provar CloudApp, una aplicació (només per Mac) que permet compartir fitxers, captures de pantalla o enllaços senzillament arrosegant-los sobre la icona que apareix a la barra superior.

CloudApp Logo

Continua la lectura de CloudApp, compartir fitxers des de l’escriptori

El Jardí de les Aplicacions (de Flickr)

Logo FlickrSembla que Flickr s’està tornant a posar les piles i ha presentat una nova eina, seguint una mica la tendència de la App Store d’Apple i l’Android Market de Google, ha presentat un directori amb totes les aplicacions que envolten l’Univers de Flickr: App Garden.

Han fet un Fitxa per cada aplicació permetent afegir-la a preferida, igual que es fa amb les imatges. També permet veure ràpidament les aplicacions a les quals se’ls hi ha donat permís i navegar per etiquetes per descobrir noves aplicacions, algunes d’elles molt bones. Continua la lectura de El Jardí de les Aplicacions (de Flickr)

Poladroid, genera imatges amb format polaroid fàcilment

poladroidAhir estava buscant com generar imatges com si fossin fetes amb una Polaroid i em vaig topar amb Poladroid, una senzilla aplicació (per Windows i Mac) que transforma d’una forma molt divertida qualsevol imatge en una imatge amb aquest format.

El què és divertit d’aquesta aplicació no és només que et fa les fotografies en aquest format, sinó que ho fa d’una manera bastant realista, donan-te la opció de moure ràpidament la imatge per tal de revelar-la abans.

Continua la lectura de Poladroid, genera imatges amb format polaroid fàcilment