Kriek Lindemans, una cervesa amb gust de piruleta

Kriek Lindemans

Aquest dilluns vaig anar amb la Laura, el Pons i el Pau (no tinc un enllaç per posar-li, encara és 1.0 ;-)) a fer una cata de cerveses.

Una de les cerveses que vam tastar va ser la més curiosa que he vist mai, tant pel seu color com, sobretot, pel seu gust.

És una cervesa molt vermella, no una mica com la Murphys, i a sobre té gust de piruleta. La cervesa es diu Kriek i és de la marca belga Lindemans.

No és una cervesa per prendre molt sovint, però si que està bé per descobrir que no totes les cerveses són rosses o negres i no totes són amargants: N’hi ha que són molt dolçes!

La experiència de fer una cata de cerveses va ser divertida, tot i que em va agradar més la cata de caves que vaig fer al Catavins.

Per cert, la cata l’hem fet mitjançant un Smart Box i he de dir que no és tant fàcil com t’ho pinten. Abans de comprar-ho, és millor que truqueu a l’establiment que voleu anar per informar-vos dels horaris.

En el cas de la botiga a la que vam anar, la vinacoteca Mardetierra (carrer Comte de Salvatierra 4 de Barcelona) no fan cates durant tot el més de Desembre i es fan amb grups de 8 persones. Ens ha costat més d’un mes aconseguir anar-hi!

Red Stripe

Red StripeRed Stripe és el nom de la cervesa nacional Jamaicana, el que vindria a ser la Damm a Catalunya. Vagis on vagis de Jamaica, et trobaràs una Red Stripe. El que crida l’atenció d’aquesta cervesa la primera vegada que la veus és la forma que té la seva ampolla, més baixa del que estem acostumats i també més ampla.

La cervesa és molt suau i la veritat és que passa molt bé. Aquesta marca a Jamaica també ven gorres o samarretes. Me’n vaig comprar una i són de molt bona qualitat i tenen dissenys bastant originals.

Si mai teniu la oportunitat de probar-ne una, no ho dubteu!

Jamaica No Problem!

Més info: Wikipedia | Red Stripe US | Red Stripe UK

Una Heineken!

HeinekenDivendres em vaig comprar un Barril de 5 litres de Heineken.

No és molt gran i hi cap sense gaires dificultats a la nevera. Segons posa a les instruccions, s’ha de deixar com a mínim 10 hores a la nevera perquè es refredi completament. Un cop l’has obert dura 30 dies.

He notat que surt bastanta espuma. Cada vegada que poses el tubo per servir la cervesa, la primera canya que treus té molta espuma, les següents ja no, però així i tot, fa gràcia servir-se la birra d’aquesta manera i el gust és el mateix que el de sempre :D