Google Verd?

De tant en tant la gent intenta despertar la vena ecologista de la gent a través de Google. Fa un temps us parlava del Google Negre, on es proposava una web alternativa de Google però amb el fons negre per tal de reduïr el consum d’energia dels monitors.

Ara hem canviat de color i hem passat del negre al verd. La setmana passada em van enviar un mail que deia el següent:

Notición para los ecologistas y concienciados con el medio ambiente: tenedlo en cuenta.Google ha sacado un nuevo buscador para ayudar a repoblar el amazonas y los bosques de todo el mundo. Se llama

www.ecoogler.com , funciona igual que el buscador google.com y cada vez que lo usemos se donará simbólicamente 1 hoja (muchas hojas hacen un árbol).
SERIA MUY IMPORTANTE QUE LO PASARAS, ya que no nos cuesta nada y AYUDAMOS MUCHO. ¡¡PÁSALO!!Ecooglernació ante el grave problema que se nos avecina: la deforestación. Por eso creamos este buscador , y cada vez que tu hagas una busqueda en nuestro buscador estarás donando 1 Hoja para repoblar los bosques. El donar una hoja es una forma simbólica , pues cada 1.000.000 de hojas donadas se hará una donación a la asociación Aquaverde para repoblar elamazonas y los bosques de todo el mundo.

Ecoogler usa la tecnología Google Custom Search. Ecoogler muestra los mismos resultados que google.com , por tanto te animamos a que uses ecoogler ya que además de buscar lo que necesites estarás ayudando a repoblar los bosques. Pásalo al mayor número de gente posible.

Muchísimas gracias.

Tot i que és cert que darrera d’aquesta pàgina hi ha l’Associació Aquaverde, no m’agrada gens la forma en què ho han fet. Per començar, aquesta pàgina no té absolutament res a veure amb Google però tal i com podeu observar en la imatge següent, té un aspecte bastant semblant al d’aquest cercador, cosa que no m’agrada gens.

A la pàgina que parla sobre el projecte, comenten que han arribat a un acord amb Yahoo! per utilitzar la seva tecnologia de cerca. Sincerament no se pas com guanyen diners perquè no he vist absolutament res de publicitat en tota la web , tot i que sembla que hi hagi espai reservat per posar-ne.

Bé, no se si serà un projecte seriós o una simple estafa, però només volia fer notar que no tot el que diuen que és de Google ho és realment. Buscant una mica pel Google, he trobat diverses webs on dubten de la veracitat d’aquest lloc (1, 2, 3, 4)

Més sobre l’enciclopèdia

l’EnciclopèdiaDesprés d’escriure el post sobre la versió oberta de l’Enciclopedia Catalana, em vaig animar a enviar-los un correu comentant els aspectes que em fallaven sobre el disseny de la web. Bàsicament n’eren 2:

  • La falta d’enllaços dins dels articles
  • La manca d’usabilitat en els enllaços permanents

Pensava que no em contestarien, però ahir en vaig rebre resposta, i he pensat que podria estar bé donar a conèixer algunes dades més sobre l’Enciclopèdia. A continuació us copio la resposta que m’ha enviat en J.M. Vinyes.

Som conscients que falten molts enllaços. Intentarem, abans de l’estiu, afegir-ne molts més. Tanmateix, no és un tema tan fàcil com sembla, però no pas per la feina que s’ha de fer sinó per la utilitat de certs enllaços. Ens trobem que, a l’extrem, gairebé totes les paraules d’una enciclopèdia com la nostra tenen el seu sentit i rellevància (segons l’usuari…). També, de vegades ens trobem que els enllaços no sempre amplien la informació a l’entrada sinó que simplement són un salt a un altre article que no té res a veure (discutible, evidentment, però et podria donar alguns exemples). Visualment de vegades també molesten els enllaços (si n’hi ha molts). A més en l’Enciclopèdia tenim una arbre (a mig fer i a mig revisar) que també ens aporta informació relacional pertinent. Davant del dubte, hem pensat que era bo disposar d’una eina que permetés fer cerques ràpides i fiables (la qual cosa encara no hem aconseguit al 100%, però hi estem anant, més lentament del que voldríem, però). En fi, resumint, hi posarem molts més enllaços, però encara ara no en sabem totalment l’abast.

Respecte els enllaços permanents, no ens ho hem plantejat, la veritat. I potser ara és una mica tard, ja que ens estan vinculant diverses entitats. Esperem que no sigui un problema. Certament, la primera manera d’enllaçar és més clara, tot i que sovint, el codi de l’enllaç no cal que sigui visible (personalment moltes vegades amb els meus treballs i blocs, no m’agrada que sigui visible l’adreça: la deixo al darrera), ja que, si l’adreça és llarga, molesta una mica. També cal dir que en casos d’homonímia, l’enllaç es complica una mica… i la nostra intenció és, amb el temps, tenir moltes entrades, més de les que publicitem, per tal de no picar-nos els dits: tenim molta feina.

Trobo que és una bona notícia que aspirin a tenir més dels 500.000 articles que pretenen en 3 anys, tot i que és una llàstima que no arreglin en un futur el tema dels enllaços permanents. M’ha agradat que hagin tingut el detall de contestar i no hagi estat un simple missatge d’agraïment i prou.

Accessos de teclat del Gmail

GmailJa fa temps que utilitzo el Gmail com a sistema de correu principal juntament amb el mail personal de farre.cat que també gestiono amb una bústia de gmail gràcies al Google Apps. És un sistema de correu genial, sobretot pel seu filtre antispam i per la seva velocitat. Una cosa que m’agrada molt d’aquest sistema és que està en constant evolució.

Podria nombrar una gran quantitat qualitats d’aquest sistema com ara les etiquetes amb colors o el servei d’IMAP però el que volia destacar aquesta vegada són els accessos de teclat.

Gràcies a la gran quantitat d’accessos de teclat que té el Gmail es poden fer moltes coses molt ràpidament sense haver de tocar el ratolí per res. El que més utilitzo jo és el d’enviar el correu: un cop s’ha acabat d’escriure el mail, polsant el tabulador i després l’espai el correu s’envia automàticament sense haver de polsar el botó d’enviar amb el ratolí.

Tabé és molt útil la tecla ‘j’ que avança al següent correu i la ‘k’ que va al correu anterior. Altres tecles útils també són la ‘s’ que li posa l’estrella al correu o el símbol d’exclamació ‘!’ que marca un correu com a spam.

Si voleu saber més combinacions de tecles podeu anar a la pàgina d’ajuda o polsar la tecla interrogant ‘?’ i us apareixerà una pantalla com la següent:

Gmail Shortcuts

Google Negre?

Durant aquesta setmana, he rebut alguns correus dient el següent:

Si Google tuviera una pantalla negra, teniendo en cuenta la gran cantidad de personas que lo usan, se calcula que se ahorraran unos 750 megavatios/hora anualmente. Como respuesta a esto, Google ha creado una versión negra, llamada Blackle, con exactamente las mismas funciones que la versión en blanco pero, obviamente, con un consumo de energía menor.

Dilo por ahí y pásalo, cada poquitito cuenta, no?…..

Suposo que hi ha molta gent que s’ho deu creure (si no, per què ho reenvien?) però no és del tot cert. Al Bloc Oficial de Google en van parlar fa uns mesos sobre un estudi que van fer ells mateixos. Es veu que fins i tot l’ús de fons negres pot arribar a incrementar el consum en monitors de tipus TFT que són els que utilitza la majoria de gent actualment (un 75% aproximadament).

Google Negre

En aquesta web podeu veure l’estudi que van fer amb 15 monitors TFT i 5 CRT (els d’abans). El resultat és que la diferència de consum, de mitjana, és de 0,1 Watts menys de consum en TFTs al utilitzar el fons Blanc i de 10 Watts més de consum en CRTs utilitzant el fons blanc.

Guerrilla Mail

Guerrilla MailGuerrilla Mail és un servei que ofereix correus electrònics gratuïts durant 15 minuts. Durant 15 minuts, es poden rebre i enviar tants correus com es vulguin però després ja no hi haurà manera de tornar a accedir als correus.

Aquesta aplicació pot ser molt útil quan t’has de registrar en una web però no vols que t’omplin el correu de brossa com pot passar amb moltes webs d’aquestes que estan carregades de publicitat.

Els correus que genera són semblants a aquest: [email protected] La pàgina té un sistema de seguretat CAPTCHA per evitar que s’utilitzi aquest servei de forma massiva per enviar SPAM.

Thunderbird 2.0

thunderbird.pngJa s’ha presentat la nova versió del Mozilla Thunderbird (la 2.0), el gestor de correu electrònic de la Fundació Mozilla.

La nova versió incorpora moltes novetats, entre les quals s’hi inclou:

  • Etiquetat de missatges
  • Cerca millorada
  • Accés senzill als serveis de correu web més populars (entre els que s’hi inclou gmail)
  • Protecció contra la pesca electrònica
  • Fent fora la brossa

El filtre anti-spam del Thunderbird és el millor que he vist mai, filtrant gairebé tots els correus de spam que omplen la bústia d’entrada. Si utilitzeu l’Outlook Express, us recomano que us passeu a aquest gestor de correu, molt més avançat i segur que no pas l’Outlook.