Les meves 10 aplicacions web preferides

He pensat que podria fer un llistat ràpid de quines són les meves aplicacions o serveis web preferits o, en el seu defecte, que més utilitzo.

 1. Gmail: Diria que és l’eina que més utilitzo. Utilitzo el gmail tant a nivell personal com a nivell professional i m’encanta :). Gmail a Farré.cat.
 2. Google Calendar: El fet de poder-lo sincronitzar amb el mòbil fa que gairebé hagi abandonat l’iCal per passar-me exclusivament al Google Calendar.
 3. Dropbox: Juntament amb el gmail, l’utilitzo cada dia tant a la feina com a casa per sincronitzar-me els ordinadors. Dropbox a Farré.cat.
 4. Spotify: És la aplicació que més utilitzo ara mateix per escoltar música, tot i que l’iTunes ocupa un lloc molt important. Spotify a Farré.cat.
 5. Evernote: Amb el temps he anat canviant l’ús que l’hi dóno. En un principi hi guardava les contrassenyes, després vaig guardar-hi peces de codi que em podien ser útils i ara mateix hi guardo apunts relacions amb els projectes de l’empresa. Evernote a Farré.cat.
 6. Google Reader: On hi tinc centralitzats tots els blocs que llegeixo diariament. Google Reader a Farré.cat.
 7. WordPress: Sóc un gran fan de WordPress, i sense ell aquest bloc no seria el què és. No podia faltar en aquesta llista ;) WordPress a Farré.cat.
 8. Google Analytics: Hi entro cada dia per controlar l’estat de totes les meves webs. Google Analytics a Farré.cat.
 9. Xmarks: Tenir sincronitzats totes les adreces del navegador entre ordinadors és genial, i xmarks ho fa de forma molt fàcil. Xmarks a Farré.cat.
 10. Picnik: Quan he d’editar alguna fotografia ràpidament, sempre acabo anant a Picnik, tot i que no l’utilitzo molt. Picnik a Farré.cat.

Bonus

 • Delicious: Tot i que l’utilitzo molt menys que abans, continuo guardant-hi els enllaços que trobo interessants que pugui necessitar en un futur.
 • Hootsuite: Porto uns dies provant aquest client de twitter i m’està agradant força. Encara no la puc considerar una aplicació preferida, però m’està agradant força.
 • CloudApp: En vaig parlar fa uns dies i va força bé, però no l’he utilitzat prou per considerar-la preferida ;)
 • Flickr: De moment no l’utilitzo, com ja vaig comentar, però continuo pensant que és el mateix servei per compartir fotografies.

I per vosaltres, quines són les vostres aplicacions preferides?

Decebut amb Flickr

Fa uns dos anys vaig contractar un compte de Flickr Pro. Durant tot aquest temps l’he utilitzat, i molt, però des de fa uns mesos el meu ritme de fotografies publicables ha minvat molt, i les poques que podia publicar han acabat a Facebook. És per això que vaig decidir que, de moment, no renovaria el compte Pro, perquè tampoc cal gastar-se 25$ perquè si.

El fet és que jo sempre havia entès que les fotografies que penges a flickr no les perds mai, però no és del tot així. Resulta que amb la versió gratuïta d’aquest servei, només pots accedir a les 200 últimes fotos publicades. La resta de fotografies, em sembla recordar que en tinc publicades més de 3000, queden amagades per sempre. És a dir, no s’eliminen, senzillament desapareix qualsevol forma de poder-hi accedir. Se que no s’eliminen perquè he pogut accedir a alguna foto del meu viatge a Alemanya de fa 4 anys perquè les tenia enllaçades des del bloc, però des de la pàgina de flickr no apareix la opció de veure la fotografia següent o anterior.

Continua la lectura de Decebut amb Flickr

El Jardí de les Aplicacions (de Flickr)

Logo FlickrSembla que Flickr s’està tornant a posar les piles i ha presentat una nova eina, seguint una mica la tendència de la App Store d’Apple i l’Android Market de Google, ha presentat un directori amb totes les aplicacions que envolten l’Univers de Flickr: App Garden.

Han fet un Fitxa per cada aplicació permetent afegir-la a preferida, igual que es fa amb les imatges. També permet veure ràpidament les aplicacions a les quals se’ls hi ha donat permís i navegar per etiquetes per descobrir noves aplicacions, algunes d’elles molt bones. Continua la lectura de El Jardí de les Aplicacions (de Flickr)

Flickr afegeix etiquetatge de persones

Logo FlickrFa cosa de mig any vaig escriure un post preguntant-me amb què estava perdent el temps en Flickr, perquè mentre Picasa i Facebook tenen etiquetatge (i reconeixement) de persones, Flickr s’estava quedant molt enrera.

Continua la lectura de Flickr afegeix etiquetatge de persones

iPhoto FAIL

iPhoto FAILTal i com ja vaig comentar fa uns dies, en la nova versió de l’iPhoto es poden etiquetar les cares per tal d’identificar-les millor. L’algorisme és bastant bo, però encara té algunes errades. Per començar, moltes de les cares que apareixen a les fotografies no les identifica com a tal, obligan-te a etiquetar-les a mà.

Per altra banda, moltes vegades identifica com a cares algunes coses dubtoses de ser-ho. Porto uns quants dies etiquetant algunes de les 17.000 fotos que tinc a la meva biblioteca d’iPhoto i ja he trobat alguns casos curiosos.

Aprofitant la nova forma de pujar imatges al Flickr de l’iPhoto, m’he animat i he creat un nou album al Flickr per anar pujant tots els FAILs que fa l’iPhoto a l’hora d’identificar les cares.

A mesura que en vagi trobant els aniré penjant en aquest àlbum. Aprofito per comentar que la sincronització dels àlbums entre iPhoto i el Flickr és boníssima. Llàstima que no es puguin configurar diferents nivells de permisos per cada fotografia ni es puguin incloure en àlbums ja existents :(