Aprenent a buscar amb el Gmail

Una de les eines més potents que té el Gmail és el seu cercador. De fet, no tindria sentit poder tenir més de 7GB de correus si després no els poguéssim trobar fàcilment.

Per cercar, normalment poses el nom d’una persona, o el seu correu. Però hi ha certs operadors de cerca que augmenten molt la potència del cercador i permeten fer cerques molt més precises.

Aquests són alguns dels operadors que més utilitzo:
Continua la lectura de Aprenent a buscar amb el Gmail

Filtre per eliminar els missatges de Google Buzz de la safata d’entrada

Com vaig comentar ahir, Google va presentar el servei Buzz integrat amb el Gmail. No entraré a discutir la seva utilitat en aquest post, només volia fer notar que és una porqueria rebre un correu cada vegada que algú fa un comentari sobre un buzz.

Mentre Google no dongui la opció de deshabilitar els correus de notificació, la millor manera de deixar de rebre’ls és fent un filtre al gmail. S’ha de posar com a condició la sentència is:buzz i després donar-li a continuar ignorant el missatge d’avís.

Quedaria així:

Al següent pas, només cal dir que ometi la safata d’entrada i ja estarà: Tots els correus que es rebin pel Google Buzz s’arxivaran automàticament. Fàcil, no? ;-)

Si preferiu desactivar el Google Buzz, al peu del gmail hi ha la opció per fer-ho: Vista de Gmail: estàndard | desactiva el xat | desactiva el buzz

Gmail Tips: Forçar la desconnexió

Logo GmailVull començar a fer una serie d’articles explicant petits trucs de les aplicacions que utilitzo que crec que poden ser útils i potser no són del tot coneguts.

Gmail ofereix la opció de forçar la desconnexió de tots els llocs on hi ha iniciada una sessió de gmail. Això és especialment útil si es creu que no s’ha tancat bé la sessió en un ordinador públic com per exemple els de la Universitat.

Continua la lectura de Gmail Tips: Forçar la desconnexió

Converteix-te en un Ninja del Gmail

gmail-masterGoogle ha publicat una guia per convertir-te fàcilment en un Ninja del Gmail mitjançant una serie de trucs que permeten millorar la productivitat.

Han dividit els trucs en 4 nivells diferents:

Continua la lectura de Converteix-te en un Ninja del Gmail

Migrar de Hotmail a Gmail fàcilment

gmailJa he comentat moltes vegades en aquest bloc que sóc un gran fan de Gmail i detractor de Hotmail.

Així i tot, encara hi ha moltíssima gent que només utilitza el hotmail, sobretot per la maaandra que fa haver de canviar l’adreça i haver de controlar de tant en tant la bústia de hotmail per no perdre res.

Gmail ofereix des de fa temps la possibilitat de rebre, mitjançant el protocol POP3, altres comptes de correu, la qual cosa permet migrar fàcilment qualsevol compte a Gmail ja que tots els correus que es rebin al compte de Hotmail també es rebran al compte de Gmail. Això si, amb un retard màxim de 60 minuts.

El problema és que Microsoft no oferia el protocol POP3 pels seus comptes de hotmail i feia impossible poder migrar de correu, fins ara. L’altre dia vaig llegir a theMACrats que Microsoft ja ha activat aquest protocol en els seus servidors, per tant ja es pot fer la migració.

windowslivehotmail_logoConfigurar el nou compte a gmail és molt senzill:

 • S’ha d’anar a configuració -> Comptes.
 • I a la zona on posa “Recupera el correu d’altres comptes” s’ha d’afegir un nou compte de correu.
 • S’obrirà una nova finestra on s’hauran d’introduir les dades següents:
  • Nom d’usuari: El vostre compte de hotmail
  • Contrasenya: La vostra contrasenya de hotmail
  • Servidor POP: pop3.live.com
  • Port: 995
  • Activar la opció “En recuperar correu, utilitza sempre una connexió segura (SSL)”
  • Opcionalment, també es pot activar la opció de deixar una còpia del correu al hotmail i la possibilitat d’etiquetar-los amb una etiqueta per poder distingir fàcilment d’on prové el correu.

Un cop fet això, ja us podreu passar a Gmail sense patir per perdre algun correu de Hotmail ;-)

Accessos de teclat del Gmail

GmailJa fa temps que utilitzo el Gmail com a sistema de correu principal juntament amb el mail personal de farre.cat que també gestiono amb una bústia de gmail gràcies al Google Apps. És un sistema de correu genial, sobretot pel seu filtre antispam i per la seva velocitat. Una cosa que m’agrada molt d’aquest sistema és que està en constant evolució.

Podria nombrar una gran quantitat qualitats d’aquest sistema com ara les etiquetes amb colors o el servei d’IMAP però el que volia destacar aquesta vegada són els accessos de teclat.

Gràcies a la gran quantitat d’accessos de teclat que té el Gmail es poden fer moltes coses molt ràpidament sense haver de tocar el ratolí per res. El que més utilitzo jo és el d’enviar el correu: un cop s’ha acabat d’escriure el mail, polsant el tabulador i després l’espai el correu s’envia automàticament sense haver de polsar el botó d’enviar amb el ratolí.

Tabé és molt útil la tecla ‘j’ que avança al següent correu i la ‘k’ que va al correu anterior. Altres tecles útils també són la ‘s’ que li posa l’estrella al correu o el símbol d’exclamació ‘!’ que marca un correu com a spam.

Si voleu saber més combinacions de tecles podeu anar a la pàgina d’ajuda o polsar la tecla interrogant ‘?’ i us apareixerà una pantalla com la següent:

Gmail Shortcuts