Google és una joguina

Google és una joguina. Per ser mes concret, Google és una joguina molt cara i molt, molt, guapa. Però segueix sent una joguina. Només cal mirar el seu logo, amb tants colors, molt similar a l’estètica LEGO.

Google lego

Abans de seguir, m’agradaria fer notar que no tot el que fa Google és una joguina: hi ha eines molt potents. Alguns exemples són el cercador, Google AdWords (que és del què viuen), Gmail i Google Calendar, totes elles molt bones i molt potents. Ah, i no ens oblidem de Google Chrome, el millor navegador que hi ha al mercat ara mateix.

Continua llegint «Google és una joguina»

Les meves 10 aplicacions web preferides

He pensat que podria fer un llistat ràpid de quines són les meves aplicacions o serveis web preferits o, en el seu defecte, que més utilitzo.

 1. Gmail: Diria que és l’eina que més utilitzo. Utilitzo el gmail tant a nivell personal com a nivell professional i m’encanta :). Gmail a Farré.cat.
 2. Google Calendar: El fet de poder-lo sincronitzar amb el mòbil fa que gairebé hagi abandonat l’iCal per passar-me exclusivament al Google Calendar.
 3. Dropbox: Juntament amb el gmail, l’utilitzo cada dia tant a la feina com a casa per sincronitzar-me els ordinadors. Dropbox a Farré.cat.
 4. Spotify: És la aplicació que més utilitzo ara mateix per escoltar música, tot i que l’iTunes ocupa un lloc molt important. Spotify a Farré.cat.
 5. Evernote: Amb el temps he anat canviant l’ús que l’hi dóno. En un principi hi guardava les contrassenyes, després vaig guardar-hi peces de codi que em podien ser útils i ara mateix hi guardo apunts relacions amb els projectes de l’empresa. Evernote a Farré.cat.
 6. Google Reader: On hi tinc centralitzats tots els blocs que llegeixo diariament. Google Reader a Farré.cat.
 7. WordPress: Sóc un gran fan de WordPress, i sense ell aquest bloc no seria el què és. No podia faltar en aquesta llista 😉 WordPress a Farré.cat.
 8. Google Analytics: Hi entro cada dia per controlar l’estat de totes les meves webs. Google Analytics a Farré.cat.
 9. Xmarks: Tenir sincronitzats totes les adreces del navegador entre ordinadors és genial, i xmarks ho fa de forma molt fàcil. Xmarks a Farré.cat.
 10. Picnik: Quan he d’editar alguna fotografia ràpidament, sempre acabo anant a Picnik, tot i que no l’utilitzo molt. Picnik a Farré.cat.

Bonus

 • Delicious: Tot i que l’utilitzo molt menys que abans, continuo guardant-hi els enllaços que trobo interessants que pugui necessitar en un futur.
 • Hootsuite: Porto uns dies provant aquest client de twitter i m’està agradant força. Encara no la puc considerar una aplicació preferida, però m’està agradant força.
 • CloudApp: En vaig parlar fa uns dies i va força bé, però no l’he utilitzat prou per considerar-la preferida 😉
 • Flickr: De moment no l’utilitzo, com ja vaig comentar, però continuo pensant que és el mateix servei per compartir fotografies.

I per vosaltres, quines són les vostres aplicacions preferides?

Filtre per eliminar els missatges de Google Buzz de la safata d’entrada

Com vaig comentar ahir, Google va presentar el servei Buzz integrat amb el Gmail. No entraré a discutir la seva utilitat en aquest post, només volia fer notar que és una porqueria rebre un correu cada vegada que algú fa un comentari sobre un buzz.

Mentre Google no dongui la opció de deshabilitar els correus de notificació, la millor manera de deixar de rebre’ls és fent un filtre al gmail. S’ha de posar com a condició la sentència is:buzz i després donar-li a continuar ignorant el missatge d’avís.

Quedaria així:

Al següent pas, només cal dir que ometi la safata d’entrada i ja estarà: Tots els correus que es rebin pel Google Buzz s’arxivaran automàticament. Fàcil, no? 😉

Si preferiu desactivar el Google Buzz, al peu del gmail hi ha la opció per fer-ho: Vista de Gmail: estàndard | desactiva el xat | desactiva el buzz

Google Buzz: Un twitter per qui no utilitza twitter

Ahir a la tarda Google ens va sorprendre amb un nou servei social: Google Buzz.

Encara no l’he pogut provar perquè no l’han habilitat a tots els comptes a la vegada, per tant tot el què digui em basaré en el vídeo que han publicat i la informació que he pogut anar llegint.

Es tracta d’un sistema de comunicació, integrat a dins del gmail, que permet compartir amb els amics el teu estat, fotografies, enllaços, vídeos, etc. També té integració amb Google Reader, Flickr, twitter i Picasa.

Continua llegint «Google Buzz: Un twitter per qui no utilitza twitter»

Gmail Tips: Forçar la desconnexió

Logo GmailVull començar a fer una serie d’articles explicant petits trucs de les aplicacions que utilitzo que crec que poden ser útils i potser no són del tot coneguts.

Gmail ofereix la opció de forçar la desconnexió de tots els llocs on hi ha iniciada una sessió de gmail. Això és especialment útil si es creu que no s’ha tancat bé la sessió en un ordinador públic com per exemple els de la Universitat.

Continua llegint «Gmail Tips: Forçar la desconnexió»

Converteix-te en un Ninja del Gmail

gmail-masterGoogle ha publicat una guia per convertir-te fàcilment en un Ninja del Gmail mitjançant una serie de trucs que permeten millorar la productivitat.

Han dividit els trucs en 4 nivells diferents:

Continua llegint «Converteix-te en un Ninja del Gmail»

Ja es pot accedir al Gmail Offline

Gmail Offline
Gmail Offline

Google ja fa temps que va fent petites incursions amb les aplicacions d’escriptori. Però el seu objectiu no és fer aplicacions d’aquest tipus, sino que les aplicacions web que fa es puguin accedir en qualsevol moment, hi hagi internet o no.

Ja fa un temps que van crear el Google Gears, una extensió del navegador (ja sigui Firefox, Safari o Internet Explorer) que permet accedir a algunes aplicacions Offline, com ara el Google Docs o el Remember The Milk.

Gràcies al Google Chrome, es poden crear aplicacions web com si fossin d’escriptori, amb una finestra només per aquella aplicació. Si això ho ajuntes amb el Google Gears tindrem una aplicació d’escriptori basada al 100% en aplicacions web.

Des d’avui, Google ha començat a habilitar la possibilitat d’accedir al Gmail de forma offline. Per habilitar-ho, només s’ha d’anar a la pestanya de Labs i, si apareix la imatge que acompanya el post, podreu activar-lo.

Un cop recarregada la pàgina apareixerà a dalt de tot el text  “Offline0.1“. Fent click allà ens preguntarà si volem posar una icona a l’escriptori per poder-hi accedir més fàcilment. Un cop fet tot això, si ens desconnectem d’internet podrem continuar utilitzant el Gmail 😀

Us poso el video que han publicat explicant com funciona:

Quan habilitin el Google Calendar Offline ja podrem dir que tenim una suite completa d’ofimàtica de Google.

Migrar de Hotmail a Gmail fàcilment

gmailJa he comentat moltes vegades en aquest bloc que sóc un gran fan de Gmail i detractor de Hotmail.

Així i tot, encara hi ha moltíssima gent que només utilitza el hotmail, sobretot per la maaandra que fa haver de canviar l’adreça i haver de controlar de tant en tant la bústia de hotmail per no perdre res.

Gmail ofereix des de fa temps la possibilitat de rebre, mitjançant el protocol POP3, altres comptes de correu, la qual cosa permet migrar fàcilment qualsevol compte a Gmail ja que tots els correus que es rebin al compte de Hotmail també es rebran al compte de Gmail. Això si, amb un retard màxim de 60 minuts.

El problema és que Microsoft no oferia el protocol POP3 pels seus comptes de hotmail i feia impossible poder migrar de correu, fins ara. L’altre dia vaig llegir a theMACrats que Microsoft ja ha activat aquest protocol en els seus servidors, per tant ja es pot fer la migració.

windowslivehotmail_logoConfigurar el nou compte a gmail és molt senzill:

 • S’ha d’anar a configuració -> Comptes.
 • I a la zona on posa “Recupera el correu d’altres comptes” s’ha d’afegir un nou compte de correu.
 • S’obrirà una nova finestra on s’hauran d’introduir les dades següents:
  • Nom d’usuari: El vostre compte de hotmail
  • Contrasenya: La vostra contrasenya de hotmail
  • Servidor POP: pop3.live.com
  • Port: 995
  • Activar la opció “En recuperar correu, utilitza sempre una connexió segura (SSL)”
  • Opcionalment, també es pot activar la opció de deixar una còpia del correu al hotmail i la possibilitat d’etiquetar-los amb una etiqueta per poder distingir fàcilment d’on prové el correu.

Un cop fet això, ja us podreu passar a Gmail sense patir per perdre algun correu de Hotmail 😉