Google és una joguina

Google és una joguina. Per ser mes concret, Google és una joguina molt cara i molt, molt, guapa. Però segueix sent una joguina. Només cal mirar el seu logo, amb tants colors, molt similar a l’estètica LEGO.

Google lego

Abans de seguir, m’agradaria fer notar que no tot el que fa Google és una joguina: hi ha eines molt potents. Alguns exemples són el cercador, Google AdWords (que és del què viuen), Gmail i Google Calendar, totes elles molt bones i molt potents. Ah, i no ens oblidem de Google Chrome, el millor navegador que hi ha al mercat ara mateix.

Continua la lectura de Google és una joguina

Google renova el Google Docs i presenta una aplicació per dibuixar

Google DocsGoogle ha anunciat que ha renovat tota la seva suite d’ofimàtica, aka Google Docs, i l’ha ampliat amb una nova aplicació per fer esquemes i dibuixos.

Resumiré una mica les novetats, però primer mireu el vídeo de presentació que han fet.

Continua la lectura de Google renova el Google Docs i presenta una aplicació per dibuixar

Porta-retalls del servidor amb Google Docs

Fa un parell de dies Google va presentar una petita novetat per la seva suite d’ofimàtica. Es tracta d’un Porta-retalls al servidor, és a dir, el què es copia utilitzant aquesta funció queda emmagatzemat als servidors de Google i permet accedir-hi des de qualsevol de les seves tres aplicacions respectant el format exacte que tenia a l’origen.

Tot el contingut que es posi a aquest porta-retalls es borrarà al cap de 30 dies des de que es va afegir i estarà accessible des de qualsevol navegador.

Suposo que amb el temps aquest porta-retalls s’acabi extenent a la resta d’aplicacions de Google com pot ser el gmail, google wave o blogger,

Anunci de Google Docs: Una carta d’amor

Un altra vegada a través del Dani (@punkomatik), he trobat un video (també publicat a Pixel y Dixel) sobre un anunci de Google Docs.

Es tracta d’un anunci per fomentar el Google Docs en ambient escolar i per fer-ho han agafat un noi que necessita ajuda per escriure una carta d’amor.

La veritat és que, cada vegada més faig servir el Google Docs en substitució de qualsevol altre programa d’edició de textos sempre i quan siguin documents relativament senzills perquè, evidentment, els programes d’escriptori són molt més potents que el Google Docs.

Temps al temps.

Google Experimental Search

Google LabsGoogle està innovant constantment els seus productes per oferir noves millores. Té un departament, el Google Labs, que es dedica exclusivament en provar noves aplicacions. Algunes es queden en fase beta i no prosperen i d’altres s’acaben convertint en grans aplicacions de Google com ara el Google Docs.

Una de les últimes coses que ha presentat és el Google Experimental Search. Es tracta de mostrar els resultats de les cerques que es fan al google de formes alternatives, que potser s’adapten millor a les necessitats de l’usuari.

Ofereix 4 maneres diferents de mostrar la informació:

  • Vistes alternatives dels resultats de cerca (entre les que s’hi inclou una barra temporal i el buscador de mapes)
  • Accessos de teclat
  • Columna de navegació a l’esquerra
  • Text contextual a la dreta

Google Experimental Search

Jo ara mateix tinc activada la columna de navegació de l’esquerra i la veritat és que va bastant bé :D Per canviar la manera en que es representen les dades és tant senzill com anar a la pàgina del Google Experimental Search i seleccionar quina és la opció que es vol provar. A partir d’aquell moment totes les cerques que es fagin al Google sortiran amb el nou format.

Per tornar al format per defecte, senzillament s’ha de tornar a fer click al botó de la opció que s’havia i ja està.

Google Presentations

Google DocsGoogle ha presentat una nova aplicació pel Google Docs. Si fins ara podíem editar arxius de text i fulles de càlcul, des de fa uns dies també podem fer presentacions. L’aplicació permet importar arxius .ppt i .pps però encara no en permet la seva exportació a aquests formats.

El que si que permet és publicar la presentació des del mateix Google Docs o guardar-la en un .zip on hi conté tots els fitxes en format html per poder-la descarregar i penjar en una pàgina web. Al cap i a la fi, qualsevol ordinador actual té un navegador instal·lat i per tant es pot utilitzar el Firefox o qualsevol altra navegador a pantalla completa per fer les presentacions.

He provat de fer una presentació i he aprofitat el text que vaig publicar ahir per fer-ne una cutre-presentació: El què No és un informàtic .

També permet fer una versió per impressió amb les transparències més petites i sense fons. De moment es permet triar entre 15 temes diferents que estan bastant bé. Suposo que amb el temps n’aniran afegint de nous.

Una cosa que he trobat molt encertada és a l’hora de publicar la presentació a internet ja que al costat de la presentació hi ha un mòdul de xat per poder comentar la presentació mentre es va veient.

Com la resta d’aplicacions de Google Docs es permet l’edició del document per més d’un usuari a la vegada i un sistema de control de version.

Writely

WritelyFa un temps Google va comprar el programa on-line writely. Ara ho ha obert al públic perquè tothom ho pugui utilitzar.
Aquesta aplicació és un editor de textos on-line. Pot editar arxius de text pla, arxius d’OpenOffice.org (.odt i .sxw) i de Microsoft Office (.doc).

També pot editar text en html directament i fer edicions colaboratives, de forma que més d’una persona a la vegada editi el mateix arxiu. Cada vegada que es guarda l’arxiu es crea un històric d’aquest i es poden veure tots els canvis que s’han fet a l’arxiu des de la seva creació. L’arxiu també es guarda automàticament cada cert temps per evitar tenir pèrdues importants si es perd la connexió a internet o coses per l’estil.

Hi ha la possibilitat de publicar el que s’escriu directament al bloc. Ara mateix estic provant-ho i va bastant bé. És molt fàcil de configurar i suporta molts tipus de bloc, inclosos el Blogger (obviament, és de Google), el WordPress (el que utilitzo jo) i el Movable Type (Bernii).

El sistema també té corrector ortogràfic però de moment només està en anglès per tant molt útil no és tot i que segur que no tardaran a posar el corrector en català, igual que hi és al gmail. També es poden posar estrelles com en el gmail i guardar els arxius per tags.

El writely, juntament amb el Google Spreadsheets podrien començar a fer una mica de competència al Microsoft Office ja que estan oferint una eina bastant potent de forma gratuita i a sobre s’hi pot accedir des de qualsevol ordinador amb connexió a internet i en cas d’emergència i de no tenir una eina prou potent a mà, trobo que pot anar molt bé.

M’agrada bastant com funciona i per mi trobo més útil un editor de text que no pas un editor de fulles de càlcul però així i tot seguiré fent servir el OpenOffice.org, que em va molt bé ^^