Com planificar un viatge amb eines online

Fa uns anys vaig publicar un article on enllaçava algunes webs per poder treure idees per saber on anar de vacances. El fet és que aquesta pàgina va tenir el seu èxit, però des de 2008 ha plogut molt, i m’ha vingut de gust publicar una versió més actualitzada de quines eines o webs es poden utilizar per planificar un viatge.

Planificar un viatge

No crec que descobreixi res de nou, però m’anirà bé per tenir-ho tot junt per futures referències.

Continua la lectura de Com planificar un viatge amb eines online

Instapaper, llegeix després els articles que més t’interessin

Instapaper LogoInstapaper és un fantàstic servei que porto utilitzant des de fa unes setmanes i que m’encanta. Tal i com comentava fa uns dies, el volum d’articles que es publiquen cada dia és abrumador i molts cops, quan estem connectats al Google Reader, no tenim temps (o ganes) de llegir un article en concret, ja sigui perquè és massa llarg o perquè té una temàtica que en aquell moment no tens ganes de llegir.

El funcionament d’Instapaper és molt senzill: quan trobes un article que vols llegir més tard, s’envia a aquest sistema i ell es dedica a analitzar tot el text i eliminar-ne el contingut irrellevant com ara la barra lateral de la web, la capçalera, etc i es queda només amb el contingut de l’article.

Continua la lectura de Instapaper, llegeix després els articles que més t’interessin

Apple renova la seva gamma de MacBook’s i presenta un nou iPhone

Ahir, a les 7 de la tarda hora peninsular Apple va fer una de les seves famoses Keynotes de més de dues hores. Des del Bloc d’Apple en Català en vam fer el seguiment el Miquel, el MacBixo i jo.

Van parlar bàsicament de 3 temes:

  1. MacBook Pro
  2. Snow Leopard, la nova versió del Mac OS X.
  3. iPhone 3G S

Continua la lectura de Apple renova la seva gamma de MacBook’s i presenta un nou iPhone

Noves aplicacions en Català per l’iPhone

Al fer la traducció al Català de l’iPhone ens apareix un petit problema, i és que les aplicacions que estaven traduïdes al castellà ara apareixen en Anglès perquè no troba una traducció en aquest idioma.

En vista de l’èxit que ha tingut la nova traducció de l’iPhone en Català, amb el Miquel del Bloc d’Apple en Català ens hem decidit a traduir algunes aplicacions més perquè ens apareguin en Català si tenim el mòbil traduït.

De moment tenim traduïdes les aplicacions Remote i Things i les podeu trobar al mateix repositori http://apple.bloks.cat/repo/ al Cydia.

ThingsCatRemoteCat

A mesura que anem traduint aplicacions al Català aniran apareixent amb el nom de l’aplicació però acabades amb Cat (RemoteCat, ThingsCat).

En breu també tindrem l’aplicació AroundMeCat.

AroundMeCatSi algú estigués interessat en traduir alguna aplicació que es posi en contacte amb nosaltres. Si teniu qualsevol problema, podeu adreçar-vos als Fòrums d’Apple en Català. ;-)

iPhoneCat al Cydia

Des d’avui ja es pot traduir l’iPhone en Català d’una forma completament automatizada. Els del Bloc d’Apple en Català han publicat iPhoneCat, un programa que tradueix tot el mòbil i afegeix un teclat en català (fins i tot té la ela geminada!) i amb el diccionari deshabilitat.

iPhoneCat

Per traduir-lo s’ha d’haver fer el Jailbreak a l’iPhone i afegir el repositori http://apple.bloks.cat/repo/ al Cydia. Després es cerca iPhoneCat i ja està. Un cop s’hagi instal·lat, tot el mòbil estarà en Català!

El meme de l’iPhone

Després de que el Tomàs parlés d’un tema per l’iPhone anomenat Tenuis, i de veure a un parell de blocs que parlaven sobre què hi ha als nostres iPhones, aquest cap de setmana m’he dedicat a modificar-lo una miqueta per deixar-lo més al meu gust i això és el que m’ha quedat al final.
El que tinc a l'iPhone
Encara estic pendent de canviar un parell d’icones, però en general es quedarà així durant un bon temps. Aviam si algú més s’anima i també ensenya el seu iPhone “per dins”.

Aviam si s’atreveixen el Punkomatik i el Reche! ;-)