Les millors fotos de la terra fetes per la NASA

La NASA va publicar fa uns dies les unes imatges de la terra que estan considerades les fotos més precises que s’han fet mai. La combinació de totes les fotografies que s’han utilitzat per generar-la té una ressolució de 21,600 pixels.

Us deixo amb totes les fotos i amb una animació:

NASA Blue Marble

Continua la lectura de Les millors fotos de la terra fetes per la NASA

Les 10 millors fotos de la NASA

Per commemorar el 10è aniversari de l’Observatori de la Terra, que es va complir durant l’Abril d’aquest any, es va demanar als usuaris que triessin les 10 millors fotografies que havien fet durant aquesta dècada.

El resultat han estat deu fotografies impressionants. La guanyadora ha estat aquesta foto de la Terra vista des de Saturn:

Anells de Saturn

Continua la lectura de Les 10 millors fotos de la NASA

La terra nit i dia

World Sunlight Map és un mapa en temps real que mostra com es veu la Terra en aquest moment des de l’espai. Aquesta imatge està generada per ordinador a partir dels patrons de dia i de nit que té la terra. Els núvols s’actualitzen cada 3 hores a partir de la informació que s’obté dels satèl·lits.

És molt curiós veure la contaminació lumínica que hi ha i si us hi fixeu bé veureu que per la zona del carib l’aigua es veu molt més clara :D

Foto del món

També podeu veure la fotografia en La Projecció de Peters (wiki), la Projecció de Mollweide (wiki) o la Projecció cilíndrica equidistant (wiki). La projecció que veieu a la imatge és la Projecció de Mercator.

A la mateixa web també podeu veure una simulació per ordinador de les fases de la Lluna.

Observatorio – Imatge astronòmica diària

Observatorio és una pàgina de traducció al castellà de del servei que ofereix la NASA d’una foto astronòmica diaria, de la qual ja en vaig parlar aquí fa un temps.

Hi ha un equip de traducció que s’encarrega de traduir les fotos actuals i totes les que s’han publicat fins a l’actualitat. Actualment ja han traduit els textes de 2756 fotografies, 4490 comentaris, 280.815 vots.

Hi ha un apartat on podeu veure un Top 10 de les imatges que tenen publicades segons els vots dels usuaris i també podeu veure les fotos que s’han publicat cada dia en forma de calendari.

Una de les fotos que més m’ha agradat del Top 10 és la que us poso a continuació:

Observatorio

Ofereixen un servei per posar la imatge diària a una altra web com podeu veure a continuació:

L’univers de jove

A través del del.icio.us popular he trobat aquesta espectacular imatge de la NASA. Es tracta d’una cadena gegant de galaxies, que pot servir per saber com era l’Univers quan només tenia una cinquena part de l’edat actual.

L'univers de jove

La imatge ocupa 2,4 MB 3600 x 2430 i es pot utilitzar com un bonic fons d’escriptori, si no us va convèncer el del Leopard.

Bona sort!

Good luck, Mr. Gorsky!

Neil Armstrong, Quan sortia de l’Apolo 11

Aquesta frase és deguda a una conversa dels seus veins, els senyors Gorsky, que va sentir quan era petit. La dona li deia a l’home:

You’ll get oral sex when the kid next door walks on the moon!

PD: Evidentment és una llegenda urbana, però té la seva gràcia.

Foto astronòmica diaria

La Nasa publica cada dia una foto relacionada amb l’espai. Podeu anar a la web des d’aquí.

Espai

La foto que veieu aquí és la que es va publicar pel meu aniversari.

Podeu veure una llista de totes les fotos que s’han publicat des del 16 de Juny de 1995 ( !! ) aquí.