Les meves 10 aplicacions web preferides

He pensat que podria fer un llistat ràpid de quines són les meves aplicacions o serveis web preferits o, en el seu defecte, que més utilitzo.

 1. Gmail: Diria que és l’eina que més utilitzo. Utilitzo el gmail tant a nivell personal com a nivell professional i m’encanta :). Gmail a Farré.cat.
 2. Google Calendar: El fet de poder-lo sincronitzar amb el mòbil fa que gairebé hagi abandonat l’iCal per passar-me exclusivament al Google Calendar.
 3. Dropbox: Juntament amb el gmail, l’utilitzo cada dia tant a la feina com a casa per sincronitzar-me els ordinadors. Dropbox a Farré.cat.
 4. Spotify: És la aplicació que més utilitzo ara mateix per escoltar música, tot i que l’iTunes ocupa un lloc molt important. Spotify a Farré.cat.
 5. Evernote: Amb el temps he anat canviant l’ús que l’hi dóno. En un principi hi guardava les contrassenyes, després vaig guardar-hi peces de codi que em podien ser útils i ara mateix hi guardo apunts relacions amb els projectes de l’empresa. Evernote a Farré.cat.
 6. Google Reader: On hi tinc centralitzats tots els blocs que llegeixo diariament. Google Reader a Farré.cat.
 7. WordPress: Sóc un gran fan de WordPress, i sense ell aquest bloc no seria el què és. No podia faltar en aquesta llista ;) WordPress a Farré.cat.
 8. Google Analytics: Hi entro cada dia per controlar l’estat de totes les meves webs. Google Analytics a Farré.cat.
 9. Xmarks: Tenir sincronitzats totes les adreces del navegador entre ordinadors és genial, i xmarks ho fa de forma molt fàcil. Xmarks a Farré.cat.
 10. Picnik: Quan he d’editar alguna fotografia ràpidament, sempre acabo anant a Picnik, tot i que no l’utilitzo molt. Picnik a Farré.cat.

Bonus

 • Delicious: Tot i que l’utilitzo molt menys que abans, continuo guardant-hi els enllaços que trobo interessants que pugui necessitar en un futur.
 • Hootsuite: Porto uns dies provant aquest client de twitter i m’està agradant força. Encara no la puc considerar una aplicació preferida, però m’està agradant força.
 • CloudApp: En vaig parlar fa uns dies i va força bé, però no l’he utilitzat prou per considerar-la preferida ;)
 • Flickr: De moment no l’utilitzo, com ja vaig comentar, però continuo pensant que és el mateix servei per compartir fotografies.

I per vosaltres, quines són les vostres aplicacions preferides?

Google compra a Picnik

Fa uns anys vaig parlar de Picnik, un editor d’imatges on-line absolutament impressionant, tant per la seva facilitat d’ús com per la seva integració amb tots els sitemes d’emmagatzematge de fotos que hi ha.

Doncs bé, avui Google ha anunciat que ha adquirit Picnik. Pel que diuen, de moment no canviarà res, però segons la gent de Picnik, això els hi permetrà arribar a més gent i a poder fer coses molt més grans, ja que la infraestructura que té Google és impressionant.

Picnik continuarà sent gratuït i seguirà tenint integració amb tots els serveis com ara Facebook, Flickr i Picasa.

Enllaç: Picnik | Google Blog | Picnik Blog

Picnik, un photoshop en línia

picnik.pngSi fa un temps us parlava d’un paint en línia, aquesta vegada toca parlar del que podríem considerar un Photoshop en línia, salvant les distàncies, evidentment. Es tracta de Picnik, una aplicació web que permet el retoc d’imatges en línia.

És molt complet, permet fer accions bàsiques com ara fer un auto ajust (color, contrast, lluminositat, etc.), girar les imatges o retallar-les entre d’altres però també permet aplicar-li molts altres efectes com ara el sèpia o blanc i negre, permet afegir-li marcs al voltant, definir zones amb color i la resta en blanc i negre…

Una gran característica que té és que es pot vincular amb el compte del Picasa o del Flickr, de forma que es poden agafar les fotos directament des dels albums guardats i es poden tornar a guardar al mateix album un cop modificades. Això ens permet, d’una forma molt senzilla retocar qualsevol imatge que tinguem penjada a internet sense necessitat d’utilitzar cap programa a part del navegador.

Les fotos també es poden adquirir des d’una pàgina web, des del buscador de fotos del Yahoo!, des del buscador del flickr o des d’una webcam. Un cop modificades, al guardar-es es pot triar el format de la foto a guardar i es pot descarregar directament a l’ordinador.

Un exemple del què es podria fer amb aquest programa el podeu veure amb aquesta foto que he retocat del meu cap de setmana a Cadaqués.

Abans Després

De moment està en fase beta (com la majoria de programes que hi ha per internet últimament) però es preveu que hi hagi una versió gratuïta i una versió de pagament. Hi ha unes quantes funcions que ja t’indica que seran de la versió de pagament però de moment es poden utilitzar sense cap problema.Tota l’aplicació està feta en Flash però així i tot és molt lleugera i ràpida.

Per utilitzar-la s’ha de registrar-se, però hi ha la possibilitat de provar-ho tot sense haver de registrar-se. Així i tot, el registre és molt ràpid i indolor i serveix perquè recordi els comptes del picasa i flickr i el treball que s’ha fet.