Scripts útils per utilitzar amb Greasemonkey

greasemonkey_iconUna de les meves estensions preferides per Firefox és el Greasemonkey, una extensió que modifica algunes pàgines normalment per afegir-hi noves funcionalitats o per canviar algun funcionament.

La exntesió en si no fa res, només és la base per instal·lar-hi els scripts que faran les modificacions pertinents. Últimament n’estic utilitzant uns quants que els he trobat molt útils i he pensat que estaria bé fer-ne un post recopilant-los:

  • Last.fm + Spotify: Aquest script afegeix una petita nota musical al costat de cada artista de Last.fm. Al fer-hi click, obrirà l’Spotify cercant aquest artista, àlbum o cançó.
  • @troynt’s Twitter Script: Twitter vitaminat. Afegeix auto paginació, autocompletat d’usuaris, botó per fer un RT
  • AutoPagerize: Carrega automàticament les següents pàgines de Google, Flickr, Twitter o dels blocs sense haver de fer click a les pàgines següents.
  • Folders4Gmail: Organitza les etiquetes del gmail com si fossin carpetes. Molt útil per poder agrupar etiquetes d’una mateixa temàtica, com ara tots els projectes. Les etiquetes han de tenir el format Projectes/Projecte A, Projectes/Projecte B. El Projecte A i B es quedaran automàticament a la carpeta Projectes.
  • Facebook Purity: Elimina el soroll de Facebook mostrant únicament actualitzacions d’estat, fotografies i coses per l’estil. Tots els missatges d’aplicacions que fan més nosa que servei les amaga, tot i que és fàcil tornar-les a mostrar si es vol saber què ha amagat. Un missatget informa de quants missatges ha amagat.
  • Ad-less Gmail: Elimina tota la publicitat de Gmail i aconsegueix que sigui més ample la zona de llegir els correus.
  • Userscripts Update: T’avisa quan hi ha noves versions dels scripts instal·lats. Només funcionarà amb els scripts instal·lats després d’haver habilitat aquest script.

Podeu trobar molts més scripts a Userscripts.org.

Nou plugin: Twitter Tools – Google Analytics Tagger

Ahir vaig publicar un nou plugin per WordPress i, igual que l’altra vegada, també integra el bloc amb twitter, però d’una manera una mica diferent.

El plugin es diu Twitter Tools – Google Analytics Tagger i el què fa és afegir unes etiquetes als enllaços publicats a twitter per tal de poder rastrejar, mitjançant Google Analytics, quanta gent ha fet clic sobre un d’aquests enllaços.

Important: Aquest plugin funciona sobre el plugin Twitter Tools, per tant és imprescindible utilitzar aquest últim per tal de que funcioni.

La idea del plugin és la següent: Hi ha molta gent que llegeix twitter, però no pots saber exactament quanta gent ve d’aquest lloc perquè, al contrari que a facebook, la majoria de gent no utilitza la web per accedir a twitter sino programes com ara el TwitterFox o Tweetie. Això fa que mitjançant Google Analytics només es pugui saber la gent provinent de twitter.com, però no pots saber quanta gent ha accedit mitjançant aquestes aplicacions

Continua la lectura de Nou plugin: Twitter Tools – Google Analytics Tagger

Comenta WP

Comenta WPDivendres vam publicar el primer plugin fet pel Miquel Laboria i un servidor: Comenta WP. L’hem desenvolupat amb poc més d’una setmana de feina a hores lliures, però ens fa il·lusió haver-lo pogut fer i tenir-lo publicat perquè tothom se’l pugui descarregar.

La gent que ens segueix per twitter és possible que ja hagi vist alguna cosa, perquè l’hem estat provant aquests dies. El plugin és molt senzillet, es tracta de publicar tots els comentaris que es fan al bloc directament a twitter.

Continua la lectura de Comenta WP

WordPress Pràctic 4 – Actualitzar la versió del WordPress

WPP4 - Actualitzar la versió del WordPress

Aquest tutorial és una producció conjunta de Farré.cat i mossegalapoma.cat.

WP PràcticUn dels inconvenients que té el WordPress.org és que el manteniment de l’aplicació l’ha de fer un mateix. Fins fa un temps, apareixia un nova versió del WordPress cada dos per tres. Ara sembla que s’hagin calmat una mica i han preferit treure les actualitzacions més separades en el temps i d’aquesta manera afegir-li més novetats entre versions. Avui (en principi) hauria de sortir la nova versió del WordPress, la 2.5, que incorpora una gran quantitat de novetats.

Continua la lectura de WordPress Pràctic 4 – Actualitzar la versió del WordPress

WordPress Pràctic 3 – WP Database Backup

WPP

Aquest tutorial és una producció conjunta de Farré.cat i mossegalapoma.cat.
Avui és dilluns, i per tant toca una nova entrega del Tutorial WordPress Pràctic. Aquesta vegada toca parlar de còpies de seguretat, centrant-nos en l’Extensió WP-DATABASE-BACKUP.

Podeu llegir l’article al bloc de mossegalapoma: WordPress Pràctic 3 – WP Database Backup.

WordPress Pràctic 2 – Extensions bàsiques

WP Pràctic 2

Aquest tutorial és una producció conjunta de Farré.cat i mossegalapoma.cat.WP PràcticEl WordPress per si sol ja és molt potent, però es pot augmentar molt la seva potència i el seu rendiment si se li dóna una mica de Vitamina C en format d’Extensions o plugins.Igual que amb els temes, també hi ha una quantitat impressionant d’extensions que permeten cobrir (gairebé) qualsevol necessitat que pugui tenir el blogger. Continua la lectura de WordPress Pràctic 2 – Extensions bàsiques

Problemes amb el servidor

Des d’ahir a la nit que la web funciona amb problemes. Resulta que vaig actualitzar algun plugin que va provocar una saturació del servidor de base de dades.

El servei tècnic de CDmon.com em va limitar les connexions per intentar no saturar el servidor però així i tot aquest matí s’ha saturat i m’han tingut que deshabilitar el compte fins que no ho solucionés.

Fa uns minuts m’han trucat per intentar solucionar el problema i suposo que ara ja estarà solucionat. Us copio el correu que m’han enviat perquè veieu com l’he arribat a liar :P

Apreciado cliente,

Ayer tuvo una amplia saturación de conexiones y saturó el servidor web con el
consecuente fallo al resto de clientes.

Un servidor puede soportar unas 200 – 250 conexiones para los 400 alojamientos
que suele contener, en su caso su alojamiento se limitó ayer de madrugada a
40, es decir, estaba saturando más de una cuarta parte de la máquina.

Ahora la web carga correctamente, pero si ve que cuando llega al límite de
conexiones por muchas visitas le vuelve a aparecer la limitación, tendremos
que ofrecerle un plan que se ajuste mejor a sus necesidades.

Un saludo,

Javier Crucis
Att. Clientes
___________________________
Tlf: 902 36 41 38
Correo: [email protected]
Web: http://www.cdmon.com

Bé, espero que ara, un cop desactivats els plugins, tot torni a la normalitat i pogueu continuar entrant al bloc sense problemes. Disculpeu les molèsties