L’evolució de les comunicacions i les felicitacions al Facebook

Fa un mes va ser el meu aniversari. A diferència d’altres anys, no vaig fer el post de rigor, però la veritat és que no en tenia ganes :)

Però el post no és sobre els motius pels quals publico o deixo de publicar. Des de fa un parell d’anys, estic registrant mitjançant un Formulari de Google Docs qui em felicita. No hi ha un objectiu concret, és només per saciar la meva necessitat de mesurar-ho absolutament tot: Si puc mesurar quantes visites té aquest bloc, o quin és el meu pes, per què no puc mesurar quantes felicitacions rebo? O per quin és el canal pel qual m’han felicitat.

Les condicions per fer aquest estudi han estat molt similars durant els dos anys que porto fent aquest anàlisis: treballar sol a casa durant tot el dia, pel que reconec que el número de felicitacions en persona és més baix del què podria ser.

En aquesta recopilació es tenen en compte només les felicitacions que s’han fet a partir de les 12 de la nit del dia del meu aniversari fins a uns 2 o 3 dies posteriors a la data. Si una persona em felicita per dos canals, només queda registrat el canal més “proper”. Per posar un exemple, si una persona m’envia un SMS i després em truca per felicitar-me, la trucada serà el mitjà al que assignaré la felicitació al meu estudi (amb analítica web, això és el què es coneix com a last touch :))

Bé, potser me n’he anat una mica per les branques, però volia explicar una mica el funcionament del meu experiment, per poder explicar les primeres conclusions extretes.

Felicitacions rebudes

El 2010 vaig rebre 70 felicitacions durant tot el dia. Aquesta va ser la seva distribució per mitjà:

Origen de les felicitacions 2010

Com podeu observar, més del 60% de les felicitacions que vaig rebre van ser mitjançant el Facebook, seguit de les trucades, amb un 15% de les felicitacions. Aquest any, en part per culpa del Google+, vaig fer un intent (fallit) d’abandonar Facebook i vaig deshabilitar-ho tot, fins i tot la opció de que la gent pogués escriure al meu mur.

El dia del meu aniversari vaig rebre 54 felicitacions, amb aquesta distribució:

 

Continua la lectura de L’evolució de les comunicacions i les felicitacions al Facebook

Google Tips: Recuperar la contrasenya mitjançant un SMS

Logo GoogleUtilitzar contrasenyes segures és molt important, sobretot amb contrasenyes que poden donar accés a informació “confidencial” com per exemple la del compte de Google.

La majoria de vegades, tot i utilitzar una contrasenya molt segura, la gent pot acabar accedint als comptes d’usuaris d’altres gràcies a la pregunta secreta, que moltes vegades no és tant secreta.

Per augmentar la seguretat del compte de Google, es pot posar un correu electrònic alternatiu, però si això no és prou segur, també es pot afegir un número de telèfon.

Continua la lectura de Google Tips: Recuperar la contrasenya mitjançant un SMS

SMS per felicitar l’any nou


SMS any nou

Cuando un sueño se cumple, un pequeño duende esboza una sonrisa: que el 2007 sea el tiempo en que tu duende aprenda a sonreir. Y si no sonríe con su tierna carita, dale unas buenas hostias en los morros hasta que lo haga, que al fin y al cabo es el único favor de mierda que le pides en todo el año

Aquest ha estat un dels missatges més enviats aquest cap d’any. És l’únic que he rebut d’aquest estil :P

Un que he trobat “original” dintre de tot ha estat:

Feliç any Bond. Feliç 007!

Aquest li dedico al Ramon ;-)

Via El Periódico