Mani d’informàtics o de freaks?

Ahir vaig anar a la mani d’informàtics que es va convocar a tot l’estat per reclamar una informàtica digne. Vaig aprofitar per fer unes quantes fotos, que he penjat al meu flickr.

Manifestació Informàtics

Crec que va ser bastant exitosa. Al principi em vaig decepcionar una mica perquè pensava que seriem 4 gats però al final, segons els diaris, vam arribar a ser unes 2400 persones, que no està gens malament.

El que si que vaig veure és que els informàtics no sabem fer una manifestació sense donar la nota. Aquests són alguns exemples:

Manifestació Informàtics

Manifestació Informàtics

Manifestació Informàtics

Eye tracking

L’Eye Tracking és el sistema que evalua el moviment dels ulls per saber què miren i com ho miren. Això s’utilitza per saber com una persona interactua amb algun element, com per exemple una pàgina web o una foto.

La setmana passada, vam anar a l’empresa on treballa el Burrull per fer un prova d’eye tracking.

La prova que vam fer va ser intentar buscar informació i contractar un màster sobre lingüística forense a la IDEC. Però abans, per provar si funcionava, ens van posar aquesta imatge:

Els punts vermells són les zones de la imatge on més estona vam estar mirant el Mario i jo :-P

WordPress Pràctic 13 – Formularis de contacte

Aquest tutorial és una producció conjunta de Farré.cat i mossegalapoma.cat.

En aquesta nova entrega del WordPress Pràctic parlarem sobre els formularis de contacte. Hi ha moltes maneres de contactar amb l’autor d’una entrada o un bloc, però la més directe és a través d’un formulari de contacte. Concretament parlarem de l’extensió cformsII, en la seva nova versió 8.5.

Aquesta extensió permet incloure formularis de contacte a qualsevol lloc, ja siguin pàgines com posts. És l’extensió més complerta que conec i és altament configurable. Es poden configurar tots els camps que es vulguin posar en el formulari com ara el nom, el correu electrònic, la pàgina web o un control CAPTCHA per evitar els comentaris de SPAM.

Continua la lectura de WordPress Pràctic 13 – Formularis de contacte

Mapa d’internet

Sembla que aquesta setmana va de mapes del món. A través del blog de la Núria Masdéu he trobat una mapa d’internet. En la imatge es pot veure com estan interconnectades les ciutats del món a través de la configuració dels routers. En total hi ha 89,344 conneccions. Com més intens és la línia que uneix dos punts més connexions hi ha.

Internet Map

Aquesta imatge correspon a Europa però us podeu descarregar des de la pàgina web el mapa d’Amèrica i del món sencer.

El què NO és un informàtic

Els informàtics estem molt mal valorats. La gent es pensa que qualsevol pot fer la nostra feina i que no ens costa gens fer-la. Suposo que és per aquest motiu que en Luis Martín García es va decidir a fer el text Lo que NO es un informático.

Fa uns dies m’en van parlar i he decidit trauduir-lo al Català per poder-lo publicar en aquest bloc (M’he ajudat del traductor de la Generalitat per traduir-ne el gruix i l’he repassat per acabar de polir-lo).

iMac

L’escrit està publicat amb la llicència Creative Commons Reconeixement-CompartirIgual 2.5 Espanya i per tant l’he publicat amb la mateixa llicència. Tal i com va fer l’autor de l’article original, també n’he fet una versió en PDF per si us ho voleu imprimir: El què NO és un informàtic.

El text és una mica extens però així i tot és molt bo. Espero que no us avorreixi gaire i que disfruteu de la seva lectura:

El què NO és un informàtic

– Un informàtic no es dedica a instal·lar Windows XP. Instal·lar Windows XP ho pot fer fins i tot una criatura de 9 anys. Segur que tens 50 amics més, que no són informàtics, als quals pots anar turnant perquè et reinstal·lin el teu Windows cada 3 mesos. És increïblement desesperant perdre 3 hores de la teva vida instal·lant un Windows XP perquè l’atenció necessària per fer-ho són 5 minuts, la resta del procés és automàtic. Si vols que un informàtic t’instal·li el Windows, organitza a casa teva una partida de mus, una festa, una orgia o un tast de vins peleóns, però no obliguis al teu amic informàtic a esperar hores davant d’una pantalla sense fer res més que intentar matar el temps.

Continua la lectura de El què NO és un informàtic

Tafiti

TafitiTafiti és un nou buscador que ha presentat Microsoft basat en la tecnologia Silverlight (wiki)que podriem dir que intenta ser la competència del Flash.

Tafiti significa investiga en Swahili i té una forma molt innovadora de buscar les coses a internet. És molt curiosa la forma en que et representa la informació i et dóna la possibilitat de filtrar els resultats obtinguts per apurar una mica millor la cerca. També permet arrosegar els resultats preferits a una barra lateral per guardar-los. Tot d’una manera molt gràfica i original.

Per uitlitzar-lo, però, l’ordinador ha de tenir instal·lat el Silverlight perquè tot funcioni correctament. No és un gran inconvenient instalar-lo, però més val avisar.

Via liveside.net, Erebe.net

Més info: Tafiti

iMac

Ahir a la tarda (hora espanyola) Apple va presentar el seu nou disseny de l’iMac, el seu equip de sobretaula tot-en-un. El disseny és espectacular: és molt més fi que el seu predecessor i està dissenyat en alumini i cristall. S’han presentat 4 configuracions d’aquest model, 2 amb la pantalla de 20″ i 2 amb la pantalla de 24″. Els preus oscil·len entre 1.169 € el més senzill fins a 2.159,02 € el de 24″ més complet. El de 24″ ha de ser impressionant, però crec que m’agafaria turticulis amb una pantalla tant gran :P

iMac

Juntament amb la presentació del nou iMac també s’han presentat 2 noves versions del seu teclat (una versió amb cable i una versió inalàmbrica amb un disseny molt fi), han renovat les característiques del mac mini i han presentat les noves versions de l’iLife i iWork.

PD: Ja se que la gran majoria de gent (més del 91%) que em llegeix utilitza windows (vosaltres us ho perdeu ;- ) però això és un bloc personal i resulta que jo utilitzo Mac i per tant parlo de Mac :P