Nexus One, l’Android més potent

Des de 3 mesos des de que vaig abandonar l’iPhone per passar-me a Android gràcies l’HTC Magic, tinc molt clar que l’Android té molt futur i que acabarà arribant a molta més gent que no pas l’iPhone.

El motiu és senzill: Apple només té un model telèfon al mercat i ara mateix ja hi ha 20 models diferents que funcionen amb Android i amb diferents públics objectius, ja sigui per prestacions com per preu (mòbils de gama alta i mitja). Encara que l’iPhone es vengui molt, les vendes d’aquests 20 terminals segur que acabarà superant les del mòbil d’Apple.

Continua la lectura de Nexus One, l’Android més potent

PayPal Mòbil

paypal_logoFa un parell de setmanes, PayPal va presentar un nou servei: PayPal Mòbil. Es tracta d’un servei per poder fer petits pagaments mitjançant el mòbil molt ràpidament. No sabia si mai l’utilitzaria, però resulta que en una setmana l’he utilitzat 3 cops per fer i rebre petits pagaments.

El cas ideal: Anem a esmorzar, no tinc efectiu i li demano 5€ al Miquel. Ell, molt amablement, me’ls deixa i jo, en 30 segons, ja els hi he tornat gràcies a PayPal Mòbil :).

paypal-mobil

Continua la lectura de PayPal Mòbil

Què m’agrada i què no de l’HTC Magic

android logoFa uns dies vaig abandonar el meu preciat iPhone i el vaig substituir per un HTC Magic de Vodafone. Tenia intenció de passar-me a Orange amb l’HTC Hero (el millor mòbil amb android que hi ha actualment al mercat) però després d’oferir-me l’HTC Magic per 9€ i un 50% de descompte en les trucades durant un any, vaig decidir quedar-me a vodafone 18 mesos més ;-)

He pensat que podria fer un llistat, ràpid, dels pros i els contres de l’HTC Magic, i això és el què ha quedat:

Continua la lectura de Què m’agrada i què no de l’HTC Magic

Provant el modem de Simyo

e220datuoAra fa més o menys un any va aparèixer Simyo, una Operadora Mòbil Virtual (OMV) amb unes tarifes de veu bastant revolucionaries. Des d’aquell dia, han tret dos tarifes més que també han estat bastant impactants. Per una banda la tarifa de 8 cèntims al minut sigui l’hora que sigui i l’operador que sigui. Per altra banda, van treure una tarifa de dades molt bona (comparada amb la resta d’operadores).

Per la gent que es connecta molt, té una tarifa plana de 25€/més per 5 GB. Aquest no és el meu cas, però tenen una altra tarifa diària que és una mica complicada d’explicar, per tant deixo que mireu la taula que han fet.

Aquest cap de setmana l’he pogut provar i m’ha sorprès gratament. Per una banda la facilitat de configuració (ho he provat amb ul Mac, però suposo que amb windows és el mateix) i per altra banda la velocitat de connexió. La velocitat de l’ADSL que tinc a casa no és gran cosa, però va gairebé igual que allà. Això si, només t’anirà així si tens la cobertura i pots utilitzar el HSDPA. Com hagis d’anar amb GPRS et pots adormir mentre es carrega una pàgina…

Continua la lectura de Provant el modem de Simyo

Mobile World Congress 2008

MWCDes d’avui i fins el 14 de Febrer es celebra a La Fira de Barcelona el Mobile World Congress, conegut anteriorment com a 3GSM World Congress.

Aquesta fira és l’exposició sobre telefonia mòbil més gran del món i és on es presenten les novetats més importants d’aquest sector. És una fira només per professionals on s’aprofita per tancar grans tractes i segons vaig sentir quan es va celebrar l’anterior edició, és una de les fires on més ordinadors portàtils es roben. És curiós tenint en compte que no hi pot accedir gent del carrer, sino que tothom que hi va en principi hi va per negocis…

L’any passat van passar per la fira unes 55.000 persones.

Nokia E61

E61Aquest any els reis s’han avançat una miqueta i ja m’han portat el regal. Ja estava fart de portar mòbil i agenda a sobre tot el dia, i he decidit, seguin el meu instint més geek comprar-me un nou mòbil.

Tenia en ment diversos dispositius, i com que no sabia quin comprar vaig anar a l’ebay a mirar aviam què s’oferia. Al final el guanyador ha estat un flamant Nokia E61 per estrenar.

Continua la lectura de Nokia E61

Supertooth II

Supertooth 2Ara que ha començat el carnet per punts, no és gens recomanable parlar per telèfon mentre s’està conduint. És per això que he decidit comprar-me un mans lliures pel cotxe que funcioni amb bluetooth. L’elecció no va ser gaire complicada: Li vaig preguntar al Mario aviam quin em recomanava i em va aconsellar directament el Supertooth II.

Un cop vaig arribar a casa vaig buscar-ho per internet, i quan vaig trobar quin era, em vaig adonar que és el mateix que té el meu pare des de fa un any aproximadament. Me n’ha parlat molt bé, però vaig decidir agafar-li durant un dia per provar com funcionava. Em va convèncer, i ara ja fa una setmana que el tinc enganxat al parasol del cotxe.

És compatible amb tots els mòbils que tinguin bluetooth i té una qualitat d’audio molt bona. Se sent molt bé, i la persona amb qui estàs parlant pràcticament no nota que estàs amb un mans lliures i no sent la seva pròpia veu fent efecte eco. La bateria és un dels seus punts forta: dura aproximadament un mes engegat utilitzant-lo de forma normal. A la caixa hi va un carregador de paret i un per l’encenedor del cotxe, de forma que és molt difícil quedar-te sense bateria, fins i tot en viatges llargs.

Les Característiques tècniques són les següents:

 • Tipus: Bluetooth V1.1, Classe II.
 • Freqüència: 2.4 GHz.
 • Abast màxim: aprox. 10m.
 • Temps de conversa: fins a 15 hores.
 • Autonomia en espera: 800 hores.
 • Temps de càrrega: aprox. 3 hores.
 • Perfils tolerats: Mans lliures i auricular.
 • Bateria: Recargable Li-Io.
 • Altaveu: Diàmetre 50 mm alta potència.
 • Micròfon: Amb supressió de sorolls integrada.
 • Pes: 133 g sense el clip.
 • Mesures: 138 x 60 x 25 mm.

Comentaris:

 • Sistema Full Duplex.
 • Mesures compactes.
 • Compatible amb tots els telèfons Bluetooth.
 • Sistema DSP (Digital Signal Processor) que permet eliminar l’eco i els sorolls de fons.
 • Marcació per veu (si el telèfon és compatible amb la funció).
 • Retrucada de l’últim número (solament en perfil mans lliures).
 • Permet el emparellament múltiple.
 • Tecla única per a connectar i desconnectar.
 • Possibilitat de rebutjar trucades.
 • Possibilitat d’ajustar el volum.
 • Braç articulat de 0º, 55º, 210º per a accés fàcil i pràctic del micròfon quan el parasol està baixat.
 • Reprogramable.

Més informació a la web oficial.