Utilitzar 1Password amb Windows

Logo 1PasswordA rel d’un article que he escrit al Bloc d’Apple en Català, m’ha vingut la idea de com utilitzar 1Password amb Windows.

La idea és molt senzilla, es tracta de convinar el Safari Logins Bookmarklet i els Xmarks, dels que ja en vaig parlar fa un temps.

Utilitzant la funció dels bookmarklets del 1Password, es pot generar un versió reduïda del 1Password. Un cop generat, això es sincronitzarà automàticament amb els Xmarks, per tant, la propera vegada que es sincronitzi amb Windows, hi haurà una versió reduïda del 1Password accessible des de Windows ;-)

Una altra forma de tenir-ho sincronitzat amb Windows és amb la funció d’exportació com a una pàgina web que ofereix el 1Password. Això generarà un html protegit per contrassenya amb totes les contrassenyes. Si aquest fitxer es guarda al Dropbox, serà accessible des de Windows ;-)

Windows 7 en Català

Logo Windows 7 en CatalàAmb la última versió del Windows, el Windows 7, han facilitat molt la instal·lació d’idiomes addicionals al Sistema Operatiu. Per tant, ara és igual que el Windows que s’instal·la és en Castellà o en Anglès, tots els podran traduir al Català ;-)

Per fer-ho, és tant senzill com anar a Microsoft.cat i descarregar-se la traducció del Windows 7 al Català.

Això si, oblideu-vos de tenir el Windows 7 en Català si teniu la versió de 64 bits, només han fet la traducció per la versió de 32 bits.

Des de la mateixa web, també es pot descarregar la traducció al Català del Microsoft Office.

Descàrrega: Paquet d’interfície de llengua per al Windows 7.

Més informació: Microsoft.cat

Primeres impressions del Windows 7 RC1

Des de fa uns dies està disponible per descarregar una versió candidata (gairebé final) del Windows 7. Es podrà descarregar fins el mes de Juliol d’aquest any i funcionarà fins l’1 de Juny de 2010.

Windows 7

Tenia curiositat per saber què hi ha de nou en aquest sistema operatiu i la veritat és que no m’ha desagradat gens. L’he instal·lat al MacBook utilitzat VirtualBox, que permet virtualitzar qualsevol SO. He tingut problemes amb l’audio, però he pogut provar més o menys les seves característiques.

Continua la lectura de Primeres impressions del Windows 7 RC1

Hi haurà 6 versions del Windows 7

Windows 7Pensava que amb la gran cagada que ha fet Microsoft amb el Windows Vista n’haurien après, però la veritat és que no les tinc totes.

Si ja comentava fa un temps que hi havia 7 versions de Windows Vista, ara resulta que amb el Windows 7 ho han pogut reduir, però no han pogut baixar de les sis versions:
Continua la lectura de Hi haurà 6 versions del Windows 7

Hem salvat el Windows XP! (fins el 2014)

Si fa uns dies us deia que al Windows XP li quedàven 3 telenotícies (fins el 30 de Juny), ara llegeixo a luigix.com que Microsoft ha acabat cedint i donarà suport per aquest Sistema Operatiu fins l’Abril de 2014. Suposo que bastant abans d’aquesta data (en principi d’aquí a 3 anys) ja tindrem entre nosaltres la següent versió del Windows: Windows 7.

És curiós perquè normalment Microsoft dóna suport pels seus SO durant 10 anys, però en aquest cas farà una excepció i ho ampliarà a 14 anys durant els quals continuarà donant fent actualitzacions de seguretat i altres tipus d’actualitzacions crítiques. Encara hi ha massa gent que no vol el Windows Vista sobretot degut a la gran quantitat de recursos que necessita i lo capat que està.

Canviant de tema, el Leopard no està capat per enlloc i només té una versió, no cal marejar als usuaris amb 7 versions diferents :-)

Salvem el Windows XP

Com suposo que ja sabeu, l’últim Sistema Operatiu de Microsoft, el Windows Vista, no està tenint tant èxit com ells esperaven i hi ha molta gent que es mostra reticent a abandonar el seu Windows XP per passar-se a Vista. Però això a Microsoft sembla que li importi ben poc i el 30 de Juny d’aquest any 2008 el Windows XP passarà a ser un producte discontinuat.

Això que vol dir que deixarà de rebre manteniment per part de Microsoft la qual cosa implica que tots els errors que es detectin a partir d’aquesta data (i se’n detectaran molts) no seran corregits de forma que el Sistema Operatiu es tornara més (si, encara més) vulnerable.

Per intentar evitar que això passi, la revista Info World ha començat iniciativa per salvar el Windows XP. A data d’avui ja s’han subscrit més de 192,500 persones.

Actualització 1/07/2008: La notícia ha estat referenciada a VilaWeb :)

iMac

Ahir a la tarda (hora espanyola) Apple va presentar el seu nou disseny de l’iMac, el seu equip de sobretaula tot-en-un. El disseny és espectacular: és molt més fi que el seu predecessor i està dissenyat en alumini i cristall. S’han presentat 4 configuracions d’aquest model, 2 amb la pantalla de 20″ i 2 amb la pantalla de 24″. Els preus oscil·len entre 1.169 € el més senzill fins a 2.159,02 € el de 24″ més complet. El de 24″ ha de ser impressionant, però crec que m’agafaria turticulis amb una pantalla tant gran :P

iMac

Juntament amb la presentació del nou iMac també s’han presentat 2 noves versions del seu teclat (una versió amb cable i una versió inalàmbrica amb un disseny molt fi), han renovat les característiques del mac mini i han presentat les noves versions de l’iLife i iWork.

PD: Ja se que la gran majoria de gent (més del 91%) que em llegeix utilitza windows (vosaltres us ho perdeu ;- ) però això és un bloc personal i resulta que jo utilitzo Mac i per tant parlo de Mac :P