WordCamp Spain 2010

El proper dissabte, 11 de desembre, es celebrarà a l’Espai Jove de Gràcia de Barcelona la tercera edició del WordCamp Spain.

Aquest any, com a novetat, també hi haurà ponències en anglès, la qual cosa ens permetrà tenir ponents internacionals com  en Karim Osman, de Automattic i ja de pas podrem aprofitar per refrescar el nostre anglès ;)

Les jornades començaran a les 8:30 del matí i s’allargaran fins passades les 9 del vespre. Entre les ponències que es faran, m’agradaria destacar el Taller SEO del Señor Muñoz, la xerrada sobre com utilitzar el WordPress com a comerç electrònic i la presentació de les novetats de la futura versió 3.1 del WordPress.

WordPress 3.0, Thelonious

Thelonious MonkAvui s’ha publicat la nova versió de WordPress, la 3.0 Thelonious i encara que no actualitzi gaire el bloc, internament està sempre a la última ;)

Les novetats que destacaria més són:

 • Possibilitat de gestionar el menú sense tocar codi
 • Nou Theme per defecte. S’ha substituit el Kubrik 2.0 pel Twenty Ten
 • Fusió de WordPress amb WordPress MU, per tant ara es poden crear tants blocs com es vulgui amb una sola instal·lació de WordPress
 • Capacitat de crear nous tipus de pàgines com per exemple “pàgines de producte” i “pàgines de serveis”.

Això si, no m’agrada gens el nou esquema de colors que han triat per la zona d’administració, prefereixo molt més el negre que hi havia abans!

Us deixo un vídeo amb totes les novetats d’aquesta nova versió.

Les meves 10 aplicacions web preferides

He pensat que podria fer un llistat ràpid de quines són les meves aplicacions o serveis web preferits o, en el seu defecte, que més utilitzo.

 1. Gmail: Diria que és l’eina que més utilitzo. Utilitzo el gmail tant a nivell personal com a nivell professional i m’encanta :). Gmail a Farré.cat.
 2. Google Calendar: El fet de poder-lo sincronitzar amb el mòbil fa que gairebé hagi abandonat l’iCal per passar-me exclusivament al Google Calendar.
 3. Dropbox: Juntament amb el gmail, l’utilitzo cada dia tant a la feina com a casa per sincronitzar-me els ordinadors. Dropbox a Farré.cat.
 4. Spotify: És la aplicació que més utilitzo ara mateix per escoltar música, tot i que l’iTunes ocupa un lloc molt important. Spotify a Farré.cat.
 5. Evernote: Amb el temps he anat canviant l’ús que l’hi dóno. En un principi hi guardava les contrassenyes, després vaig guardar-hi peces de codi que em podien ser útils i ara mateix hi guardo apunts relacions amb els projectes de l’empresa. Evernote a Farré.cat.
 6. Google Reader: On hi tinc centralitzats tots els blocs que llegeixo diariament. Google Reader a Farré.cat.
 7. WordPress: Sóc un gran fan de WordPress, i sense ell aquest bloc no seria el què és. No podia faltar en aquesta llista ;) WordPress a Farré.cat.
 8. Google Analytics: Hi entro cada dia per controlar l’estat de totes les meves webs. Google Analytics a Farré.cat.
 9. Xmarks: Tenir sincronitzats totes les adreces del navegador entre ordinadors és genial, i xmarks ho fa de forma molt fàcil. Xmarks a Farré.cat.
 10. Picnik: Quan he d’editar alguna fotografia ràpidament, sempre acabo anant a Picnik, tot i que no l’utilitzo molt. Picnik a Farré.cat.

Bonus

 • Delicious: Tot i que l’utilitzo molt menys que abans, continuo guardant-hi els enllaços que trobo interessants que pugui necessitar en un futur.
 • Hootsuite: Porto uns dies provant aquest client de twitter i m’està agradant força. Encara no la puc considerar una aplicació preferida, però m’està agradant força.
 • CloudApp: En vaig parlar fa uns dies i va força bé, però no l’he utilitzat prou per considerar-la preferida ;)
 • Flickr: De moment no l’utilitzo, com ja vaig comentar, però continuo pensant que és el mateix servei per compartir fotografies.

I per vosaltres, quines són les vostres aplicacions preferides?

WordPress 2.9

Logo WordPressWordPress ha publicat la versió 2.9 del seu CMS anomenada Carmen, en honor de la cantant de Jazz Carmen McRae (Carmen McRae).

Aquesta versió ve amb unes quantes novetats molt interessants:

 1. Ara els posts no s’eliminen, s’envien a la paperera, per tant no tornarem a eliminar algun post per error mai més! :-)
 2. Editor d’imatges incorporat que permet retallar, girar, esclar i invertir les imatges que es pugin.
 3. Actualització de plugins massiva i comprovació de compatibilitat, que permet actualitzar fins a 10 plugins a la vegada i comprova si són compatibles amb la versió actual.
 4. Incrustació de vídeos més fàcil permetent afegir el vídeo simplement posant-hi la seva URL mitjançant el protocol Oembed i té suport per YouTube, Daily Motion, Blip.tv, Flickr, Hulu, Viddler, Qik, Revision3, Scribd, Google Video, Photobucket, PollDaddy, and WordPress.tv.

Continua la lectura de WordPress 2.9

Algunes impressions sobre el WordCamp Spain 2009

Logo WordCamp Spain 2009Com ja havia comentat fa uns dies, aquest dissabte dia 10 es va celebrar a Barcelona la WordCamp Spain 2009. Tot i que les primeres xerrades em van decepcionar una mica i van provocar un retard de gairebé una hora, va estar molt bé per retrobar-me amb coneguts i conèixer a gent nova.

Les xerrades de la tarda, entre les que s’incloía de de bbPress del Fernando Tellado o la de SEO del Señor Muñoz van estar molt millor, tot i que aquesta última em vaig haver de limitar a veure les transparències des de casa degut als retards acomulats durant tot el dia.

Aquestes són algunes fotos que vaig fer durant la trobada:

WordCamp Macaire

Continua la lectura de Algunes impressions sobre el WordCamp Spain 2009

Google Reader Tips: Enviar posts a WordPress i a Evernote

Google Reader LogoAl Tumblr del Jordi Rosell he trobat un tip per Google Reader molt interessant.

Es tracta de poder aprofitar una de les noves funcionalitats del Google Reader, la d’enviar els articles a altres llocs com ara Twitter o Tumblr.

Important! Per poder activar aquesta opció, el Google Reader ha d’estar configurat en anglès.

Continua la lectura de Google Reader Tips: Enviar posts a WordPress i a Evernote

WordCamp Spain 2009

Logo WordCamp Spain 2009 El proper 10 d’Octubre es celebrarà el WordCamp Spain 2009. Les conferències es celebraran a l’Espai Jove de Gràcia al Carrer Gran de Gràcia 109 de Barcelona i no tindran cap cost pels assistens, tot i que es demanar que la gent es registri per assistir-hi

Aquest any si que tenen l’agenda definida abans de fer l’anunci de l’esdeveniment, cosa que és d’agraïr.

Actualització 28/09: Hi ha hagut algun canvi a l’agenda. Per evitar mals entesos, recomano que mireu l’agenda oficial de l’esdeveniment.

Aquesta és la programació (pot variar una mica fins el dia 8 d’Octubre):

09:00 – Apertura de puertas
09:30 – Presentación
10:00 - Ponencia de Luis Rull y Rafael Poveda.
10:45 - Descanso – Networking
11:00 - WordPress y SEO: aun podemos hacerlo mejor por Fernando Muñoz
11:45 – Descanso – Networking
12:00 – bbPress ¿eso qué es lo que es? por Fernando Tellado
12:45 – Descanso – Networking
13:00 – Taller didáctico: Comunidades virtuales con WPµ, BuddyPress y bbPress por José Conti
14:00 – Descanso – Comida
15:00 – Taller didáctico: Reactivando la comunidad de traducción de WordPress al español por José Fontainhas (Automattic)
16:00 – Ponencia de Jane Wells (Automattic)
16:45 – Descanso – Networking
17:00 РMesa Redonda: Debate sobre la comunidad espa̱ola de WordPress
18:00 – Despedida – Cierre de puertas

L’any passat, degut al canvi de data que van fer a últim moment no hi vaig poder anar. Espero poder-hi anar aquesta vegada