Spotify

SpotifySóc un gran fan de Last.fm. L’he estat utilitzant diariament durant molt de temps per poder escoltar música, sobretot a la feina que no tinc tota la meva biblioteca musical.

El gran problema que té aquest servei és que no pots triar quina cançó escoltar. T’has de limitar a triar l’estil a escoltar o, com a molt, música semblant a la d’un artista en concret.

Això és el què es pot fer amb Last.fm, però ahir vaig rebre la invitació per provar una aplicació que va un pas més enllà: Spotify. Aquesta aplicació vindria a ser una mescla entre Last.fm i iTunes.

Per una banda, no té intefície web, sino que és una aplicació que s’instal·la a l’ordinador igual que l’iTunes. Com podeu veure a la imatge, té un aspecte molt similar.
Spotify

Però si l’únic que tingués aquesta aplicació és que reprodueix música no tindria gaire gracia. El que crida realment l’atenció d’aquesta aplicació és que la música que reprodueix no està a l’ordinador. Té un cercador que et permet cercar per una extensa biblioteca de música i per escoltar una cançó només cal donar-li al play, igual que es fa a l’iTunes.

A més, Spotify també ofereix una radio semblant a la què ofereix Last.fm, però amb la possibilitat de poder escollir l’època i el tipus de música.

Spotify - Radio

No crec que Spotify pugui substituir a Last.fm, sobretot perquè no té la vessant social, tot i que es poden crear llistes col·laboratives, però clarament, a partir d’ara, faré servir l’Sptofity per escoltar música.

A més, qualsevol cançó, artista o àlbum es pot enllaçar per publicar-ho al bloc, enviar-ho per correu o per missatgeria instantània. L’enllaç té aquest format: Lax’n’Busto – Objectiu la Lluna.

M’ha sorprès trobar-me amb bastant música catalana i bastant recent, com per exemple l’últim disc de Lax’n’busto.

L’Spotify s’ofereix amb 3 modalitats diferents: Gratuita, el passi de dia per 0,99€ i la subscripció mensual per 9,99€/mes. El client tant hi és per Windows com per Mac.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *