Targeta Tickets

De tapes al Tickets

Targeta TicketsDijous passat vam anar al millor bar de tapes al que he estat mai, i segurament un dels millors que hi ha: el Tickets.

Anar-hi no és fàcil, però tampoc impossible. La reserva només es pot fer online i sempre s’ha de fer amb uns dos mesos d’antelació. És a dir, que a l’1 de Febrer podrem fer una reserva pels voltants de l’1 d’Abril, més o menys.

Gràcies a tota la informació que podem trobar a instagram i al foursquare, és fàcil fer-se una idea de què ens trobarem allà. Per sort, les fotografies, els vídeos o els textos encara no són capaços de transmetre totes les sensacions que allà tens, com ara l’ambient que hi ha, com et tracten, els olors que es desprenen i, el més important, el gust i les textures del què et menges. Segurament això és el què més sorpren quan menges, ja que allà res és exactament com esperes que sigui.

L’ambient

Només entrar ja et trobes una noia vestida com si fos la presentadora d’un circ que et dóna la benvinguda, et demana el nom de la reserva i t’acompanya molt amablement a la teva taula i t’ofereix guardar els abrics perquè no facin nosa.

Una cosa que em va cridar molt l’atenció al entrar és l’ambientació que té el restaurant: podríem dir que és un bar de gamma alta, però no és el què transmet. Tots els comensals vesteixen de carrer, no venen especialment arreglats per l’ocasió, tal i com pot passar amb altres restaurants. La cuina no només és visible, com era d’esperar, sinó que no hi ha gran separació entre aquesta i la sala. Vindria a ser com una cuina americana d’un pis.

El restaurant té dos zones: la part dreta té taules rodones de diferents mides, per menjar des d’una parella fins a grups i barres amb vistes a la cuina. La part esquerra té una ambientació completament diferent, amb taules altes i tamborets, més de bar de tapes “típic” i amb vistes a una de les altres cuines que hi ha.

El menjar

Un cop ubicats al nostre lloc, se’ns presenta en Carlos, el nostre cambrer per aquella nit i ens ofereix una canya, ens pregunta si som alèrgics a algun tipus de menjar “per estrany que us sembli”, i ens comenta les dues opcions de menajar que tenim: menú degustació o carta. Quan vas a un restaurant d’aquest estil, crec que el millor que es pot fer és deixar-se recomanar pel cambrer, per tal de poder disfrutar al màxim de la betllada.

Vam començar amb el plat més típic que tenen al tickets: les olives de Kalamata. Són brutals.

Les olives de Kalamata i Gordal

Després d’aquest entrant, vam continuar amb un seguit de tapes, cada un d’ells acompanyat per una explicació d’en Carlos per saber en què consitia el plat (increïble la quantitat de coses que hi pot haver en una tapa!) i, sobretot, en com ens l’haviem de menjar.

Mollete trufado del tickets

Una cosa que ens van demanar va ser que aviséssim amb una mica d’antelació quan comencessim a estar tips per tal de reduir el número de tapes a menjar. És el primer menú degustació que faig que s’adapta a la gana que tinguis i que pagues només pel què menges.

De postres vam menjar un Solero, uns bunyols de xocolata i uns bombons de Baileys.

Solero

Igual que el restaurant Compartir de Cadaqués, els postres, tot i poder-los menjar individualment, es disfruten molt més quan es comparteixen entre tots.

Alguns dels plats

Si hi aneu, no deixeu de tastar les olives Kalamata, el caneló d’alvocat amb bou de mar, els airbags de formatge manxego i alguna de les excel·lents otres que tenen. Aquestes van ser algunes de les tapes que més ens van agradar, però és difícil quedar-se només amb una.

Els airbas amb formatge manxego del tickets

El temps necessari

Vam arribar al restaurant a les 7 de la tarda. No sembla una hora molt normal per sopar, però vam sortir d’allà dues hores i mitja més tard. Contant que era entre setmana i que de Barcelona a Sabadell hi ha un bon tros, vam anar perfecte de temps. El més curiós de tot és que el temps passa volant allà. Gairebé ni ens en vam adonar i ja havien passat més de dues hores.

El preu

El compteEl restaurant no és barat, però tampoc és un preu exagerat, sobretot per la quantitat i qualitat de menjar que et dónen, i perquè t’estàs més de dues hores sopant.

Com ja he comentat, el preu del menú degustació pot variar en funció de les tapes que demanis, però pot oscil·lar entre 50 i 70€.

Si en teniu l’oportunitat, i voleu disfrutar d’un sopar brutal amb plats dignes de El Bulli a un preu més assequible, el Tickets segur que no us fallarà ;)

Dades del restaurant

Nom del restaurant: Tickets Bar

Adreça: Avinguda del Paral.lel 164 (Carrer de Tamarit), Barcelona, Catalunya 08015

Web: ticketsbar.es

Reserves: eltenedor.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *