Nou plugin: Twitter Tools – Google Analytics Tagger

Ahir vaig publicar un nou plugin per WordPress i, igual que l’altra vegada, també integra el bloc amb twitter, però d’una manera una mica diferent.

El plugin es diu Twitter Tools – Google Analytics Tagger i el què fa és afegir unes etiquetes als enllaços publicats a twitter per tal de poder rastrejar, mitjançant Google Analytics, quanta gent ha fet clic sobre un d’aquests enllaços.

Important: Aquest plugin funciona sobre el plugin Twitter Tools, per tant és imprescindible utilitzar aquest últim per tal de que funcioni.

La idea del plugin és la següent: Hi ha molta gent que llegeix twitter, però no pots saber exactament quanta gent ve d’aquest lloc perquè, al contrari que a facebook, la majoria de gent no utilitza la web per accedir a twitter sino programes com ara el TwitterFox o Tweetie. Això fa que mitjançant Google Analytics només es pugui saber la gent provinent de twitter.com, però no pots saber quanta gent ha accedit mitjançant aquestes aplicacions

Per solucionar-ho, es poden crear campanyes al Google Analytics, que s’utilitzen precisament per fer seguiments d’aquest estil o una mica més complexos.

Una campanya es crea afegint unes quantes etiquetes al final de cada URL. De fet, n’hi ha 5 però amb 3 ja n’hi ha prou. Per saber el funcionament exacte de cada etiqueta lo millor és visitar la web que Google té al respecte: URL Builder.

Els twitts que es generen mitjançant Twitter Tools tenen aquest format:

Nou post: Rockefeller Center http://www.farre.cat/blog/rockefeller-center/?utm_source=twitter&utm_medium=post&utm_campaign=social

Jo el què he fet és crear una campanya que es diu social (utm_campaign=social), l’origen és twitter (utm_source=twitter) i el mitjà és un post (utm_medium=post). Els altres 2 camps no són necessaris.

Campaign_ - Google Analytics

D’aquesta manera, he pogut veure que tot i que des de twitter.com només em ve un 1% de les visites, realment em venen gairebé un 6% (entre twitter i facebook) cosa que no és gens despreciable :D

Configuració

Per configurar aquest plugin, s’ha d’anar a Opcions -> Twitter Tools i a baix de tot hi ha una zona on hi ha els 5 camps configurables. Els tres camps marcats amb asterisc són obligatoris. Si no s’informen, el plugin no funcionarà!

Twitter Tools Options ‹ ウリオル — WordPress

Espero les vostres crítiques sobre l’extensió. Què us sembla? El trobeu útil? Ja tinc clar que aquest plugin no és per tothom, però crec que li pot servir a més gent… De moment ja se l’han descarregat 36 persones :D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *