waze logo

Waze, un GPS social

waze logoFa un temps em vaig quedar sense GPS gràcies a uns desgraciats que van pensar que el guardava dins el cotxe (ho van encertar). Des de llavors, que navego pel món mig a cegues, perdent-me més del què és habitual.

En el cas d’haver tingut un dispositiu Android, la solució hauria estat utilitzar Google Maps Navigation, el qual considero sensacional. El què passa és que tinc un iPhone, pel què aquesta opció no és viable. Per descomptat, em podria tornar a comprar un TomTom però no tinc ganes de fer aquesta despesa ara mateix, pel que la solució passa per trobar algun GPS per iPhone gratuït o low-cost.

Fa uns dies se’m va il·luminar la bombeta i vaig recordar un que existeix un GPS gratuït anomenat Waze. Aquests dies l’he provat i m’ha encantat. Es tracta d’un GPS social, on pots fer-te amic de la gent i dir el teu estat d’ànim. Això no és una cosa que m’acabi de convèncer, sobretot vinculat a la conducció, però el que m’agrada és el fet que els usuaris poden informar de problemes detectats durant la conducció (accidents, embussos, radars, etc…).

El millor d’això no és només que es pugui informar aquestes situacions, sinó que el GPS et recalcula la ruta automàticament en funció d’aquesta informació. És a dir, si detecta que hi ha un embús a Via Augusta i un accident a Rondes, et desviarà per carrers interiors per tal d’evitar aquests problemes.

Al ser un GPS pel telèfon mòbil, la tarifa de dades ja va inclosa, pel que no suposa un cost adicional.

Per últim, el mapa el podem anar fent entre tots. Per tant, si estem passant per un carrer que no existeix al mapa, podem indicar-li a Waze que comenci a registrar un nou recorregut.

És important recalcar que aquest software consumeix dades de 3G per navegar, per tant no intenteu sortir de l’estat si no voleu arruinar-vos ;)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *